w e39 byl gdzies kolo gornego mocowania amora chyba, to zwykla krancowka jak w drzwiach poszukaj
w e39 byl gdzies kolo gornego mocowania amora chyba, to zwykla krancowka jak w drzwiach poszukaj
Kolego ja mia³em problem z alarmem w³±cza³ sie kiedy mia³ ochotê nikt nie wiedzia³ co i jak od³±czy³em czujnik od zamkniêcia maski. Od tamtej pory ju¿ przez miesi±c ani razu sie nie w³±czy³. Wiec i Ty spróbuj.
Potwierdzam, ja mia³em tak samo. Jest po stronie pasa¿era ko³o zamka. Nie drogie w ASO. :)
wykodowaæ siê da na 100% tylko trzeba wiedzieæ jak, ¿eby po ponownym w³±czeniu zap³onu nie wróci³o. bêdziesz kiedy¶ w pobli¿u to zapraszam, wykodujê Ci alarm
Zacza³bym od od³aczenia krañcówki z maski jak koledzy wspomnieli.
W E38 jest ona nad praw± lamp±. Pod od³±czeniu wtyczki sterownik bêdzie widzia³, ¿e maska jest ca³y czas zamkniêta.
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
U mnie wtyczka byla juz wypieta u poprzedniego wlasciciela.. w poprzednia zime przeczytalem chyba kazdy temat na tym forum zwiazany z alarmem i zaden mi niestety nie pomogl dlatego odstawilem na bok i zamykam auto tym cholernym guzikiem... :)
500z³ za od³±czenie alarmu?! Chyba razem z zalaniem baku do pe³na...
Jak Ty to robisz z tym guzikiem, ¿e zamykasz i znikasz z auta :)
W NCS kilka rzeczy trzeba wykodowaæ aby alarm faktycznie nie dzia³a³. Jest tam co¶ takiego, ¿e jak zamyka siê z pilota to alarm siê za³±cza a np z kluczyka nie. Ja tak mam i jak chcê aby mniej pr±du w spoczynku mi pobiera³ to zamykam z klucza i alarm jest wy³±czony.
Na kompie ³adnie powinno wyj¶æ który czujnik wariuje przy alarmie i ja zwyczajnie bym to naprawi³ a nie kombinowa³ z od³±czaniem. Jeszcze bezpiecznik mo¿na wyj±æ :D
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Otwieram drzwi wciskam guzik i znikam :D
Jak wyjmiesz bezpiecznik to i kierunki przestaja dzialac ;)
U mnie z tym alarmem jest tak ze raz tydzien sie nie wlaczy a czasem zalaczy sie 20 razy w ciagu godziny..