Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 132

Wątek: [e65] Problem z N

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65
    Wiesz ogolnie cudow sie nie spodziewalem ale jesli ktos w opisie aukcji pisE ze auto ma 180 tys przebiegu a ma 265 pisze ze nieuszkodzone nic procz alternatora i ze bezwypadek a okazuje sie cos innego to nie wkur... bys sie? Tym bardziej ze napisal ze jest 1 wlascicielem i ze to on je sprowadzil ze stanow wiec musial na 1000% wiedziec o przebiegu i uszkodzeniach a to juz podlega pod 286 kk. Co do felgi to mam ja w bagazniku mowil z wpadl w dziure w polsce na zdjeciach z usa nie widac aby ona byla pogieta. Jestem dobrej mysli nawet jesli musialbym cos jeszcze zrobic. Ale jesli skrzynia bedzie kosztowala 5000 tys sie pochlastam albo mu ja zwroce.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E39 528i sedan -> E30 324td touring -> E34 525i sedan -> E38 735iA
    Cytat Zamieszczone przez JIN5 Zobacz posta
    Jestem dobrej mysli nawet jesli musialbym cos jeszcze zrobic. Ale jesli skrzynia bedzie kosztowala 5000 tys sie pochlastam albo mu ja zwroce.
    troche zle do tematu podszedles... kupujac samochod sporo taniej od sredniej musisz byc przygotowany chociaz na ta roznice ze bedziesz musial w te auto wlozyc ale przynajmniej bedziesz wiedzial czym jezdzisz, a nie wladujesz sie na "mine" za ktora za placisz sporo a i tak bedziesz ladowal kase... jacy ludzie tacy sprzedawcy... jak jedni szukaja po niskich przebiegach i niskich cenach tak drudzy zaczynaja od najwyzszych cen... znajdzie sie i taki handlarz ktoremu sie nie spieszy ze sprzedarza i poczeka na "osla" ktory przeplaci, dlatego najlepiej samemu sprowadzac ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65
    No wlasnie osiol kupil:)

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    Lepiej módl się do św Judy bo kupiłeś najtańszą na allegro i dziwisz się ze pojawiają się nowe problemy...

Pamiętaj ze to auto wyższej klasy. Ile kosztuje komplet NOWYCH DOBRYCH opon 20 cali? Może jeszcze się zastanów czy udzwigniesz to auto.

Wytapane z Moto G
    Ostatnio edytowane przez ded ; 31-08-2014 o 12:45

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E39 528i sedan -> E30 324td touring -> E34 525i sedan -> E38 735iA
    No wlasnie osiol kupil:)
    no wlasnie nie... kupiles taniej i powinienes sie liczyc ze mozesz dorzucic ta roznice ale tego dowiesz sie jak ja uruchomisz ;)

Vip Vip Awatar dealer25
    BMW
    e66 750Li
    Ale jesli skrzynia bedzie kosztowala 5000 tys sie pochlastam albo mu ja zwroce.
    A nawet jeśli będzie do remontu to i tak się opłacało ją kupić. Nie poddawaj się tylko usuń usterki, gorzej będzie jak nie masz gotówki na naprawy. Szkoda ze nie zarejestrowałeś się na forum przed zakupem, wtedy dowiedziałbyś się sporo o tym modelu. Ceny e65 sa juz bardzo niskie ale serwisowanie jej i zakup zadbanej sztuki to już inna bajka.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 735
    w razie czego zawsze możemy odkupić

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    To ja tylko tak od siebie dodam, że jak już uporasz się z problemem alternatora/zasilania, to przyjrzyj się jednak tej nieszczęsnej "rurce". Koleś napisał: koszt naprawy 7,5 tys (i faktycznie ta naprawa może do takiej kwoty dojść), a sprzedał auto za 23 tys, to można powiedzieć, że oddał za pół darmo. Ja bym obstawiał jednak, że rurka nie była przez niego wymieniana (może zrobili ją w USA, ale to zdaje się powinno być gdzieś odnotowane). Jak już będziesz jeździł, zobacz, czy nie ubywa Ci płynu. W E65 z 2002 zdaje się nie było jeszcze tego otworu technicznego, którym wydostawał się cieknący płyn (niech mnie ktoś poprawi, jak się mylę). Jeżeli jednak masz ten otwór (na lewo od tego "slimaka" gdzie montowana jest pompa wody widać otwór OBRAZEK) i teraz, gdy dłubiesz przy pompie wody, zobacz, czy nie ma z tego otworu zacieków. Jak masz zacieki, rurka do wymiany.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Temat rurki do ogarnięcia dziś w kwocie około 1500zł, czy to rurka od Sebka czy ori z bmw wraz z montażem. Autko przy tym przebiegu może mieć też uszczelniacze kiepskie ale to wszystko wyjdzie z czasem. Jak bys miał pecha i w pierwszym półroczu trafisz na te problemy to wyjdzie Cię cena jak za normalne e65 albo i wyższa.
    Ostatnio edytowane przez Jakub ; 31-08-2014 o 14:49

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    Tym bardziej ze napisal ze jest 1 wlascicielem i ze to on je sprowadzil ze stanow wiec musial na 1000% wiedziec o przebiegu i uszkodzeniach a to juz podlega pod 286 kk.
    Z tym się nie mogę do końca zgodzić. Z carfaxu wynika, że samochód poszedł z USA do Niemiec, a poprzedni właściciel napisał, że on go sprowadził i jest pierwszym właścicielem w Polsce. Wynika z tego mniej więcej tyle, że on mógł sprowadzić samochód od jakiegoś handlarza z Niemiec i wtedy to wcale nie on musiał ingerować w licznik.
    Co do całej reszty, to kupiłeś bardzo tanio, ale to wcale nie musi znaczyć, że kupiłeś złom. Musisz jednak liczyć się z kosztami w takim aucie i po kupnie jednak trochę kasy na start trzeba mieć.