Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: UWAGA OSZUST

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    E38 3.0d
    Sk±d
    Warszawa

UWAGA OSZUST

Witam wszystkich chcia³em przeztrzec przed oszustem . W zesz³ym miesi±cu znalaz³em na allegro pana który sprzedaje czê¶ci do bmw .
    Zadzwoni³em i okaza³o sie ¿e ma wydech taki który mi jest potrzebny, zamówi³em i dwa dni pó¿niej zosta³ mi dostarczony pod dom przez w³a¶ciciela .
    Okaza³o sie ¿e kolega ma parena¶cie samochodów na placu i mo¿e mieæ du¿o ru¿nych gratów do bmw .Pare dni pó¿niej zadzwoni³em i zamówi³em jeszcze
    czê¶ci do e30 i e32 i pare dla kolegi do e34 , niektóre mia³ mi potrzebne a pare powiedzia³ ¿e bêdzie mia³ za pare dni .
    Musze powiedzieæ ¿e na bmw zna sie bardzo dobrze . Czê¶ci mia³ dowie¶æ jego pracownik trzy dni pó¿niej ,wyjecha³ ale niedojecha³
    . Zadzwoni³ do mnie ¿e mia³ problemy z policj± i ¶ci±gneli mu samochód na parging policyjny . Ja w miêdzy czasie wp³aci³em na konto 2000pln
    ([shadow=red:8134038685] 51 1020 5170 0000 1502 0079 5096 Dane adr. rach. przeciwst.: JOANNA KWIATKOWSKA UL. KRUCZA 5A 87-800 W£OC£AWEK[/shadow:8134038685] [shadow=red:8134038685]Tytu³: CZE¦CI DO BMW[/shadow:8134038685] [shadow=red:8134038685] PAWE£ LESZEK [/shadow:8134038685]) Pó¿niej dzwoni³ pare razy przeprasza³ za opó¿nienie i obieca³ ¿e towar napewno dojedzie .
    Mine³o nastêpne pare dni zadzwoni³ poprosi³ o mój numer konta powiedzia³ ¿e odda kase .Mówie trudno czê¶ci niema (a by³y mi naprawde
    potrzebne )ale wa¿ne ¿e kase odzyskam . No niestety teraz ani kasy ani czê¶ci , telefon wy³±czony od d³u¿szego czasu [shadow=red:8134038685](661-325-564).[/shadow:8134038685]Niestety niepamiêtam jego niku na allegro i niemam go na ¿adnych aukcjach , pamietam tylko ¿e by³ z Gdañska .
    Je¿eli ktokolwiek wie co¶ na temat tego go¶cia prosze o kontakt i przestrzegam przed robieniem jakich kolwiek interesów z tym panem .
    A wiem ¿e napewno sprzedaje jakies czê¶ci na allegro bo to jest jego ¿ród³o utrzymania i z tego ¿yje . Wiem ¿e to niewiele informacij o nim
    ale mia³em pare dni na za³atwienie tych czê¶ci i niewnika³em zabardzo w personalja go¶cia . Wcze¶niej kupi³em wydech i by³o okey
    wiêc my¶la³em ¿e teraz bêdzie tak samo .

[shadow=red:8134038685][/shadow:8134038685][shadow=red:8134038685][/shadow:8134038685]

Vip Vip Awatar ArekLand
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Sk±d
    Leszno
    Mo¿e go zapuszkowali (najmniej na 3 miechy), wiec jak ma Ci oddaæ kase albo wys³aæ czê¶ci. Sprawd¼. Dziwie siê, ¿e wp³aci³e¶ tak± kase nie majac czêsci pod domem !Powodzenia !

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    Skoro mu policja przejê³a auto z towarem, to pewnie by³ jaki¶ powód.
    Mo¿e sobie teraz ogl±da krajobraz przez okienko ze stalowymi firankami (?)

Ale troche naiwnie post±pi³e¶ wp³acaj±c taka kwotê bez po¶wiadczenia na pi¶mie, czy przed dostarczeniem czê¶ci.

Ja w tym wypadku te¿ nie jestem z tych "je¶li....niech pierwszy rzuci kamieñ", bo sam podobnie zrobi³em, ale to by³a kwota max. do 70pln, i zna³em dane go¶cia.
    A ty znaj±c jego dane, mo¿esz teraz pojechaæ do niego na adres sk³adu czê¶ci, lub do domu i zarz±daæ wyja¶nieñ i zwrotu kasy lub wydania czê¶ci.

Je¶li nie znasz przyczyny jego milczenia, to najlepiej siê pofatyguj do niego, bo przeciez jak piszesz sam do Ciebie dzwoni³ z przeprosinami i tp. ...
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Super Moderator Awatar Anatol
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    e38 735 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Jestem za dzia³em ...nie polecam ....w pe³ni ........ :?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    750iL individual 97r.
    Sk±d
    Poznañ
    zg³aszaj na Policje na co czekasz?
    to oszustwo na ponad 250z³. czyli ju¿ ¶cigane z urzêdu
    ostatnio z ojcem (numizmatykiem) kupili¶my monety od Niemca z allegro okaza³y siê dobrymi podróbkami kwota ponad 4 tys z³. sprawa w toku zg³oszona, przedstawione dowody oraz ekspertyza rzeczoznawcy przysiêg³ego i policja twierdzi ¿e dopadnie delikwenta na terenie Niemiec nadal sprzedaje na allegro monety jako orygina³y !!
    a pieniêdzy nie ma zamiaru oddaæ osobi¶cie twierdzi ¿e ma orygina³y
    policja tego go¶cia namierzy od cze¶ci nic sie nie martw w internecie zostaj± ¶lady i to du¿e
    masz numery,emaile i konto wiêc w czym problem?

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •