Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: ile zajmuje wam mycie swojego samochodu?

U mnie to zalezy.
    1. raz w tygodniu jezdze na zwyklego karchera na BP oplukac wozek, ewentualnie za przyslowiowe piwko koledzy na myjni w pracy mi umyja. Tak co tydzien
    2. jak mam czas, to myje samemu gabeczka, wosk, itd. i wtedy sie schodzi okolo 45min-> do godziny
    3. najlepiej kiedy mam cale popoludnie dla siebie. Wtedy leci wszystko (szampony, woski,odkurzanie, kratki, przelaczniki - po prostu wszystko) i schodzi sie strasznie dlugo (nalezy spytac moja zone ile czasu) a i piwko jeszcze jakies poleci przy sprzataniu srodkow ;)

Ogolnie to lubie ten sport

Ja na bierząco to karcher. Mycie i potem wytarcie to jakieś pół godzinki. Najgorzej to jak zaraz po myciu albo następnego dnia pogoda obróci sie przciwko mnie. Strasznie tego nie lubie :) A jak jest ładna, wolna sobota to mycie karcherem, suszenie, woskowanie, odkurzanie, preparaty do skóry, tapicerki, opon itd itp to się schodzi ze 2-3h.
    No i ulubiona moja opcja to prace przy aucie na działeczce w ładną pogodę :D Wtedy to cały dzień z głowy ;D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Zwykłe mycie karcherem (płukanie, pianowanie, mycie gąbką, spłukiwanie, wosk na gorąco), potem wycieranie, odkurzanie środka, mycie szyb, deski i boczków, czyli taki standardowy "komplet" zajmuje mi mniej niż godzinę. Że robię to średnio 2 razy w tygodniu, to auto, zwłaszcza w środku nie brudzi się bardzo, a ja doszedłem już do całkiem niezłej wprawy :) No a jak człowiek chce się pobawić, przelecieć pędzelkiem każdy zakamarek, położyć wosk ręcznie itp no to można kilka godzin albo i cały dzień poświęcić. A myjnie automatyczne to zło. Zgadzam się z kolegami- niedomywają i niszczą lakier. Co z tego ze można polerkę zrobić. Szkoda czasu i pieniędzy. I lakieru, bo każda polerka zdziera przecież jego wierzchnią warstwę. Wolę jeździć dzień dłużej brudnym autem niż jechać na automata.
    Dla mnie pewna rzecz jest jasna - ja np kasuje za zwykłe mycie z zewnątrz 10zl - czyli tyle co na automatycznej, jak nie taniej!, bo te z niby woskiem itp to nawet do 25zł dochodzą a za tyle to ja juz odkurzam, szybki od środka, bagaznik itp :). Wiec rachunek prosty - po prostu sie nie oplaca, chyba ze na szybko w trasie ...

Zaawansowany Użytkownik Awatar hrabia81
    BMW
    Chwilowo brak
    u mnie to roznie bywa (zalezy od ilosci samochodow na myjni) podjezdzam zostawiam i po godzinie mam czysciutki samochod (wnetrze i srodek) koszt 50 zl

Uprawnienia umieszczania postów