No jest bia³y gêsty dym jak jest ch³odniej. P³ynu nie czu³em z nawiewu albo mam kiepski wêch. Za to jak spryskam szyby to od razu czujê ;) akurat dzi¶ wraca³em ni± i ogrzewanie mia³em na maxa rano, bo ziiiimno by³o.
Dodatkowo przyuwa¿y³em trochê syfu w zbiorniczku wyrównawczym, ciemnego i p³yn jest jakby ciemniejszy. A wszystkie wlewane by³y jaskrawo zielono-¿ó³te czy jakie¶ podobne.
I jest tak, ¿e lejê zbiorniczek do stanu, pochodzi kilka minut i jest na samym dnie zbiorniczka, pod k±tem dopiero widoczny p³yn, ale ju¿ stamt±d nie ucieka tak szybko wtedy, tylko jakby... zostaje na miesjcu. Po przejechaniu ok 80km (musia³em) - stan siê ne zmieni³ znacz±co.
Temperatura silnika nie jest stabilna, te¿ to zaobserwowa³em. Wcze¶niej sta³a wskazówka dêba co by siê nie dzia³o. Teraz podczas jazdy wacha siê 1-2mm od po³owy do prawej strony. Tzn od ¶rodka w prawo wychodzi raz na jaki¶ czas o te 2mm."
A podczas jazdy w korku zbli¿a siê do granicy "normy" (miêdzy pierwszymi kreskami ko³o po³owy siê utrzymuje na razie)
I nie wiem, czy ma to zwi±zek, ale przy hamowaniu jakby delikatnie ni¿sze obroty obroty od ja³owych z³apa³a (na sprzêgle wci¶niêtym do oporu)