Witam.
Zagotowała mi się woda w układzie.
Pierwszym co sprawdziłem było visco.
Ocencie jego stan prosze.
https://www.youtube.com/watch?v=9gFA...ature=youtu.be
Pozdrawiam Krzysiek.
Witam.
Zagotowała mi się woda w układzie.
Pierwszym co sprawdziłem było visco.
Ocencie jego stan prosze.
https://www.youtube.com/watch?v=9gFA...ature=youtu.be
Pozdrawiam Krzysiek.
Według mnie to kompletna padaka
Z twojego opisu i filmiku,nie da się nic powiedzieć na temat tego visco,temperatura w jakiej sprzęgło się blokuje to około 95 oC
Jak chcesz sprawdzić stan visco,odkręć wiatrak,wyciągnij blaszkę bimetaliczną,i sprawdź jak zachowuje się popychacz pod nią,jak w sprzęgle jest choć troszkę oleju,na jakiś czas pomaga podgięcie tej blaszki.
Więcej na ten temat znajdziesz na forum
Ostatnio edytowane przez siudema ; 24-08-2014 o 08:27
dokładnie, stan wiskozy oceniamy po tym jak zachowuje się po nagrzaniu.
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
Elementem sprzęgającym jest olej.Jeśli jest to sprzęgło firmy Behr,zdejmujesz blaszkę,gumową uszczelkę i trzepień,do środka lejesz olej silikonowy ok 10..20ml,do kupienia w sklepie modelarskim.Visco powinno odżyć.Rozgrzej silnik,jeśli visco jest sprawne powinieneś słyszeć dźwięk wentylatora przy wkręcaniu silnika na wyższe obroty.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Dzięki za odpowiedzi.
Zastanawia mnie dlaczego wywaliło wodę skoro wskazówka temperatury cieczy była na środku. Woda się ewidentnie gotowała. W układzie mam aktualnie wodę pomieszaną z płynem (kilka razy trochę było spuszczone i dolewane, układ mógł być źle odpowietrzony) Znalazłem w internecie że można sprawdzić działanie wentylatora klimy poprzez zwarcie pinów we wtyczce która jest wpięta do chłodnicy. Zrobiłem tak i w jednej konfiguracji wentylator się włącza a w drugiej słychać tylko stycznik (szary w takiej małej skrzynce).
Czy tak ma być czy w obu konfiguracjach powinien się włączać.
Pozdrawiam Krzysiek
krzycholina podstawa to dobrze odpowietrzyć i patrz czy cała chłodnica jest ciepła bo jak nie to ani wisko ani went do klimy ci się nie załączy
Krzycholina,pytałeś o visko,ale na moją znajomość układu chłodzenia,zacznij od sprawdzenia pompy i obiegu płynu,w zbiorniczku wyrównawczym sprawdź przy chodzącym silniku z wężyka pod korkiem idzie stróżka płynu,jeśli daje dość intensywnie to pompa O.K ,ale jak dalej się grzeje,zostanie Ci odpowietrzenie układu i ewentualne sprawdzenie termostatu
wg mnie wisko padaczka.
Gilu_e32
Witam.
Jeśli chodzi o pompę i termostat to poprzednik wymienił więc nie mają jeszcze roku.
Dzisiaj dolałem wody odpaliłem i na wolnych obrotach odpowietrzałem. Do momentu otworzenia się termostatu z odpowietrznika nie leciało powietrze ale jak już się otworzył to trochę uciekało. Co ciekawe co pewien czas z okolicy pompy albo termostatu dobiegał dosyć głośny dźwięk ale jak odkręciłem odpowietrznik to cichł ( nie zawsze leciało powietrze). wszystko wyglądało ok, ogrzewanie i nawiewy na maxa. Silnik pracował tak może z 20 min..
Później ustawiłem na zimny nawiew żeby sprawdzić elektrozawór. Temperatura na desce cały czas na środku. W pewnym momencie zaczęło z pod korka parować i i wywalać wodę (bulgotało w zbiorniku ). Zgasiłem silnik. Visco nie złapało, wentylator klimy się nie włączył (chłodnica wg mnie była cała gorąca)
Powiedzcie co źle robię:)
Pozdrawiam Krzysiek