no i sta³o siê !!! na hopie pod ikea katowice urwa³em pompê wspomagania, auto u mechanika, jestem za³amany :(
no i sta³o siê !!! na hopie pod ikea katowice urwa³em pompê wspomagania, auto u mechanika, jestem za³amany :(
Pozdrawiam, Przemos
?? Jak ¿e¶ tego dokona³ ?? Poka¿ fotki jakie¶ jak to wygl±da i o co chodzi ??
Pompa nie jest najni¿szym elementem silnika. Chyba niez³y kipisz musia³e¶ tam zrobiæ ¿eby dosz³o do pompy :/
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
mam obni¿one zawiecho, teraz na zimówkach 16` to ju¿ ca³kiem nisko mam, najezdzajac na hopê (bardzo powoli) zachaczy³em delikatnie, okaza³o sie ¿e to pomp± wspomagania (chyba), zdj±tek nie zrobiê bo zalawetowa³em auto do mechanika od razu, jutro bêdê mo¿e wiedzia³ co i ile:). wiem ¿e jeszcze pasek mi pociê³o ;((
Pozdrawiam, Przemos
hmmm no nie wiem w ka¿dym b±d¼ razie to cos z paskiem najni¿ej siê oderwa³o
Pozdrawiam, Przemos
Przykra sprawa. Nie wiem jak z obni¿anym autem, ale gdybym seryjnym cokolwiek urwa³ pod supermarketem to bym im nie popu¶ci³. Co do z³otówki by musia³y gnoje zap³aciæ za naprawê.
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
To nie jest takie proste :) Progi zwalniaj±ce maj± jakie¶ tam wymiary dostosowane do konkretnych prêdko¶ci i trzeba by im udowodniæ ¿e nie jecha³e¶ szybciej. Poza tym przy seryjnym zawieszeniu raczej ¿adko siê zawadza o progi jad±c przepisowo. Natomiast po tuningach to ró¿nie bywa :) Kiedy¶ by³ w TV program jak go¶æ jakim¶ sportowym autkiem co¶ sobie zrobi³ na progach zwalniaj±cych na uliczce osiedlowej i odszkodowanie nie by³o takie oczywiste :/ By³y jakie¶ durne t³umaczenia itp.Zamieszczone przez Jey
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Wspó³czuje - wiem jak boli jak co¶ siê stanie naszym "Loszk±" ale tak w³a¶nie jak pisze przdmówca odszkodowanie od Sumermarketu to "MARNE SZANSE" (z farncuskiego) Ja wyrwa³em sobie zderzak przedni na krawê¿niku przed supermarketem i kierownik Supermarketu stwierdzi³, ¿e mam zrobiæ ekspertyze i za³o¿yæ sprawê w s±dzie, - ¿e za wysoki krawê¿nik i zobaczymy kto wygra ? Po tym wydarzeniu za³o¿y³em nowe seryjne sprê¿yny i teraz bez obawy parkuje pod ró¿nymi supermarketami i hopki mi nie straszne !
apropo wymiarów tych hopek itp. to sa to dane tylko "teoretyczne" w praktyce jak jest kilka cm za duzo to nikt tym sie nie przejmuje. Wiekszosc ludzi jak sie zarysuje albo urwie to machnal reka i z w³asnej kieszeni pokryja koszty. Stad wiele dziwnych sytuacji. Nikt nie kontroluje wysokosci tych hopek. Osobiscie przejezdzam od hopki ktora ledwo czuc przy dopuszczalnych 20km/h przy przejezdzie przez takowa az po takie gdzie musze ledwo co sie toczyc zeby przejechac bez zawadzenia!!!
no i coraz bardziej zaczynam siê zastanawiaæ nad za³ozeniem seryjnego zawieszenia, ciekawe ile to mo¿e kosztowaæ
Pozdrawiam, Przemos