Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: e65 do luknięcia, prosze o jakies sugestie

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 735 98'
    Jak dla mnie ta historia pisana grubymi nićmi niby woził w tym roku 4 osoby w tamtym 20 ale te 200k w 4 lata jakoś nalatał... Jeżeli auto pracowało jako taxi to ma kilka części wyeksploatowanych przez to, że stało z włączonym silnikiem i grzało/chłodziło, puszczano sobie tv itp. przez kilka godzin dziennie, nie jest to coś strasznego ale trzeba na to zwrócić uwagę.
    A tak po za tym taxi wbijają w dowód rejestracyjny więc jakby to miała być wizytówka to ja bym jej nie pozwolił wbić a auto mogło spokojnie jeździć ze znaczkami firmy (bez koguta).

Aha i wrzuć sobie autko na bez-wypadkowe.net i bmw-klub.pl tam trochę prężniej działają w kwestii oględzin i wielu osobom pomogli.
    Ostatnio edytowane przez GajowyGugala ; 21-08-2014 o 21:08

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    Moze byc jak mowisz, dlatego trzeba ja obejrzec, gosc mowi ze musi tak byc do dzialalnosci gospodarczej zeby odpisy robic. Niby wszystko porobione co trzeba, nic nie kopci i nic z niej nie kapie. Kolega sie zaoferowal ze rzuci okiem na nia i da znac. Jesli nie to w sobote bede musial jechac

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    Ok, to daj znać, jutro mam trochę luzu to podjechałbym do gościa w ciągu dnia o ile dysponuje czasem.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez FAZI Zobacz posta
    Wyposazeenie nie zabogate ale tez nie golas, wszystko dziala. Jedyny błąd jaki wyswietla to jakis wentylator komputera, navi nie dziala i czujnik parktronic do wymiany. Gosc je ma ponad 4 lata i najezdzil ponad 200 tkm. Jezdzi na castrol edge. Tyle z rozmowy. Warto czy nie warto? Wiem ze wiekszosc powie ze za te pieniadze e65 to nieee.. ale coz nie kazdy ma 50 tys a przeciez te auta z roku na rok tanieja i jak szukalem 3 lata temu to 50 trzeba bylo dac za rok 2001 wiec...
    Wyposazenia w tym aucie brak, po drugie wizytowka firmy do wozenia VIPow a PDC i navi od lat nie dziala... no takiej wizytowki to tylko pozazdroscic :D
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    Wpisujac goscia nr w google wychodzi transport/ spedycja/taxi. Co to PDC, no coz nie dziala jeden czujnik i przez to wszysyko padlo, navi do odpalenia mowil, on nie patrzyl bo nie potrzebuje. Mialem kiedys e65 za ktora zaplacilem 55 tys i psula sie na potege, znow mnie do niej ciagnie ale sie nie napalam, poprostu jak bedzie lipa to nie biore. Dziekuje bardzo za zainteresowanie tematem. Napewno poinformuje co i jak z wozem dla nadtepnego potencjalnego kupca. Pozdrawiam kolegow

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    Mysle ze auto jest w takim stanie ze zlotowa olal picowanie i cofanie licznika. Gaz po 200 tys to wymiana wtryskow i reduktora. Ja bym się nie fatygowal na ogledziny. Cena jak za bardzo fajne e39 :-) jak pojedziesz to uslyszysz "panie, nowe to w salonie"

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 735 98'
    Cytat Zamieszczone przez FAZI Zobacz posta
    Moze byc jak mowisz, dlatego trzeba ja obejrzec, gosc mowi ze musi tak byc do dzialalnosci gospodarczej zeby odpisy robic. Niby wszystko porobione co trzeba, nic nie kopci i nic z niej nie kapie. Kolega sie zaoferowal ze rzuci okiem na nia i da znac. Jesli nie to w sobote bede musial jechac
    Wrzuć auto na bez-wypadkowe.net tam są rzeczoznawcy którzy dla forumowiczów za zwrot paliwa jeżdżą i oglądają albo możesz się z nimi omówić i zgarnąć po drodze i wtedy w zasadzie zostaje koszt połóweczki albo 4-paka.

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Przynajmniej wiadomo że 420tyś nalotu i silnik działa na lpg.Może to początek obalania mitu że te silniki awaryjne są.

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    Gość może mieć sporą tolerancję na usterki :-P LPG jak dla mnie to minus. Szczególnie przy takim przebiegu. Mocno się zdziwię jeśli w tym aucie cokolwiek nie będzie zrobione najniższym kosztem.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E39 528i sedan -> E30 324td touring -> E34 525i sedan -> E38 735iA

jedz obejrzyj i nie sluchaj negatywnych opini bo jak napisalem za ile e38 kupilem to stwierdzili ze musi byc z trzech skladana i ledwo co jezdzi... a ja tym trasy holandia polska robie a nie trzymam pod domem ;] tak samo przebiegu sie czepiaja a wiekszosc ich e38 juz dawno 400 zrobila...