Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: [ wnetrze] Woda dostaje się do środka!

Ano tylne odpływy są daleko z tyłu mechanizmu szyberdachu....

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Ja na początek tez sprawdził bym wodą i zobaczył czy schodzi. Potem odkręcil bym tylko ręczkę kierowcy i daszek sloneczny oraz odpiął tapicerkę slupka przy przedniej szybie. Po lekkim odchyleniu powinno byc coś widać. W razie konieczności można jeszcze zdjąć tapicerkę ze słupka miedzy drzwiami... Zdjęcie i zalożenie calej podsufitki nie jest może problematyczne lecz czasochłonne. ;)
    Uważam też, że w podsufitce zwyczajnie nie ma co trzeszczeć więc tego bym się nie obawiał. :/
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar Sebol
    BMW
    e60
    ....miales wymieniana szybe przednia????kumpel mial cos podobnego u siebie wymienili mu przednia szybe i przy pierwszym myciu zalał sobie srodek auta jak sie pozniej okazalo za gleboko wlozyli mu lewa strone szyby u gory i calkowicie zatkali jeden z odplywow....najprosciej sprawdzisz to biorąc cienki drucik i wpychaj go w kanaly odplywowe jesli bedziesz mial zatkane odrazu poznasz.....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA, e30 344i, 126p
    jak otworzysz szyber masz szyny w ktorych szyber jezdzi, przy poczatku tej szyny (od przedniej szyby patrzac) sa takie srubki chyba dwie, ktore trzymaja taki prostokatny (2cm/4cm) element (pod nim jest chyba widoczny mechanizm szybera). Jak go zdejmiesz, powinien miec taka gumowa uszczeleczke, ktora parcieje i tedy potrafi sie lac woda. Wiem bo przerabialem to u kumpla w e38. Wystarczy uszczelnic silikonem po krawedziach (uwarzaj zeby nie napackac na mechaniz) i dokrecic i powinno byc ok. My doszlismy do tego tak, zdjalem oslone slupka, odkrecilem raczki do trzymanie i uchylilem podufitke. Od gory kupel minimalnie lal eode i zobaczylem ktoredy to leci. Naprawa jak wyzej i jest git :)
    Mam nadzieje ze napisalem wmiare jasno :)

Początkujący Użytkownik Awatar swobi.
    Dzięki wielkie Panowie, teraz już wiem co i jak :D Od jutra już mam wolne także się tym zajmę i napiszę co i jak.Jeszcze raz dzięki.

Uprawnienia umieszczania postów