Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: mikoda tarcze do 750 334mm

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar qba
    BMW
    E32 750iL, E46 330Ci
    Kiedyś miałem tarcze Mikody w Toyocie Camry. Po jednej trasie w góry i kilku hamowaniach z wyższej prędkości, tarcze dostały takiego bicia, że nadawały się na śmietnik. Nigdy w życiu tego nie założę, choćby nie wiem jak mnie przekonywano że to jest dobre.

Od tamtej pory do swoich aut zakładam hamulce z ASO lub ATE i nigdy nie było problemu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawel'88
    BMW
    e38 740iL
    Cytat Zamieszczone przez qba Zobacz posta
    Kiedyś miałem tarcze Mikody w Toyocie Camry. Po jednej trasie w góry i kilku hamowaniach z wyższej prędkości, tarcze dostały takiego bicia, że nadawały się na śmietnik. Nigdy w życiu tego nie założę, choćby nie wiem jak mnie przekonywano że to jest dobre.

Od tamtej pory do swoich aut zakładam hamulce z ASO lub ATE i nigdy nie było problemu.
    Z tarczami z ASO się zgodzę ale z ATE nie, z własnego doświadczenia. ATE kupilem raz i więcej tego nie zrobię. Dostałem tarcze seryjnie krzywe. Więcej miałem przez to szkody niż pożytku, bo bicie mialem dalej i wymienialem dzieki tym tarczom wszystko po kolei. Po zrobieniu całej zawiechy, która niekoniecznie kwalifikowala sie do remontu wpadlem na pomysl zeby przetoczyc te tarcze (nowe tarcze). Po przetoczeniu problem ustał.

Prawdę mówiąc teraz z tarczami to jest loteria. Co z tego że na pudełku będzie napis ATE, Bosh czy Brembo jak w środku chiński towar? Każda firma teraz to jedno i to samo - zależy na jaką partię się trafi. Sam testowałem ATE, BOSH, BREMBO, MEYLEi coś tam jeszcze - wszystko jedno wielkie gówno. Nie miałem jeszcze Zimermanna, Mikody i TRW. W każdym razie również jestem na etapie kupna przednich tarcz do swojego Longa i wezmę zapewne, którąć z tych trzech firm tylko dlatego, że ich nie miałem i sam na swoim przykładzie chcę je przetestować - liczę się jednak z tym, że będzie to to samo co inne firmy, które wymieniłem wyżej. Wypróbuje, dowiem się i podrzucę opinię.
    Ostatnio edytowane przez Pawel'88 ; 25-08-2014 o 14:54