Cytat Zamieszczone przez lukasz740 Zobacz posta
Ale chyba niezależnie od wersji silnikowej i zasobności portfela pierwszego właściciela, nigdy w wersjach z mniejszymi silnikami nie można było uświadczyć deski wykończonej "skórą" (ekoskórą niestety...), tylnych lampek w drewnie, drewnianych popielniczek w tylnych drzwiach, paska drewnianego na oparciach przednich foteli, czy też dodatkowego oświetlenia nóg. Tak samo z nerkami w chromie- rezerwacja tylko dla V12. Jeśli chodzi o wykończenie skórzane w dowolnej wersji zamawiając skórę nappa, którą od razu można poznać po innych przeszyciach foteli (większe płaty skóry) i lamówkach, dół deski rozdzielczej, tyły foteli i rączki w boczkach drzwiowych były obszyte skórą, jednak nadal nie było obszycia góry deski ani całych boczków drzwiowych.

Fakt, że bywają auta dużo bardziej dopasione niż standardowe 5.4 (np. lodówka, chromeline w środku, trzecia strefa klimy). Ale wyżej wymienionych "smaczków" według mnie dokupić do innej E38 niż 750 się nie dało- mimo tylu przejrzanych stron, katalogów i ogłoszeń nigdy nie spotkałem się z tym, żeby te rzeczy fabrycznie w jakimś innym silniku były włożone. Jakie jest wasze zdanie?

Rączki w podsufitce w drewnie były tylko kiedy w środku był pakiet chromeline, tj. obwódki chromowane wokół maskownic głośników na drzwiach, chromowane rygielki, gałka zmiany biegów ze skórą, drewnem i chromem, chrom wokół włącznika świateł awaryjnych i przełącznika centralnego zamka, na podłokietniku. Co więcej, fabrycznie pakiet ten wychodził ze srebrnymi wkładami przednich świateł- jest nawet taki zapis w ETK.

Fabrycznie w 750 bez pakietu chromeline cykorłapki są obszyte skórą- to również kolejna cecha różniąca od pozostałych wersji.

U mnie jest "pakiet skór" (oprócz deski) tj pełne boczki skórzane,tunel,cały dół deski fabrycznie.Dokładałem tylko deskę w skórze.Więc istniała możliwość ''dopasu" w salonie ;)