Tak zgadzam siê z Bingo i Jakubem......si³a nawiewu bêdzie taka sama natomiast temperatury mo¿na ustawiæ bardzo ró¿ne wiêc to chyba na tym polega klima 2-strefowa a w wersji z trzema pokrêt³ami pewnie jak zwykle chodzi³o o pieni±dze.
Tak zgadzam siê z Bingo i Jakubem......si³a nawiewu bêdzie taka sama natomiast temperatury mo¿na ustawiæ bardzo ró¿ne wiêc to chyba na tym polega klima 2-strefowa a w wersji z trzema pokrêt³ami pewnie jak zwykle chodzi³o o pieni±dze.
Wreszcie kto¶ mnie popar³ bo ju¿ my¶la³em ¿e bêdzie pisania na 2 strony i t³umaczenie ¿e jest tak a nie inaczej.... ;)
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Klimatyzacja z 4 pokrêt³ami jest to klimatronik dwustrefowy i tyle! Z 3 to zwyk³y klimatronik. Nagrzewnice w tych dwóch klimatyzacjach s± zupe³nie inne i nie da siê ustawiæ innej temperatury u pasa¿era a innej u kierowcy! Tak jak piszecie kierowca i pasa¿er maj± mo¿liwo¶æ regulacji temperatury ale z ca³ej nagrzewnicy - dlatego mamy jeden przycisk AUTO!
Ca³y zabieg zaj±³ mi 8rh ze zdjeciem deski;)
Kolego , na Twoim miejscu tez bym siê zniesmaczy³ jak bym siê pomyli³ tak jak Ty... Klimatronik dwu strefowy jest w ka¿dym 7er, a Ty chcia³e¶ go sobie zrobiæ mimo ¿e go mia³e¶... Masz teraz dodatkow± regulacjê nawiewu i tyle.A czy co¶ ma inn± konstrukcjê czy nie to mnie nie obchodzi... ;) Na wy¶wietlaczu z lewej strony mam np. 21' a z drugiej zawsze mam cieplejsze ustawione bo ¿onie za zimno to mo¿esz mi to wyt³umaczyæ? ? ?
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 12-08-2014 o 14:28
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Kolego czy ty na pewno masz e65...!? Widzê w temacie tego autka to s³abo siedzisz.....
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Popieram - jako¶ mia³em w E65 3 pokrêt³a i moja ¿ona równie¿ ustawia³a sobie wy¿sz± temperaturê ni¿ ja i dziwnym trafem dzia³a³o :) To ¿adna rewelacja techniczna bo w E38 te¿ mam klimê 2-strefow± z osobnym sterowaniem wentylatora a w E39 mia³em 2-strefow± z jednym przyciskiem auto i pojedyncz± regulacjê si³y nawiewu. Nie rozumiem w czym jest problem ?Ka¿da E65 ma 2-strefow± klimatyzacjê automatyczn±
lysy106 najwidoczniej dopiero sobie u¶wiadomi³ co zrobi³... ;). Nie ma co tu du¿o pisaæ.
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Nie rozumiem po co ten jad. Lysy chcia³ sobie rozbudowaæ klime z podstawowej bez znaczenia jaka ona jest stac go na to i ma wiedzê jak to zrobiæ wiec rozbudowal. Swoj± drog± to dodatkowe pokretlo i przycisk raczej dolozyli by poprawiæ komfort.
Tak, nikt mu tego nie zabrania. Ja wrêcz namawiam do ulepszania. Ale nie zrobi³ z jednostrefowej dwustrefowej na pewno ;)