Przed chwilą sprawdzałem. Mam MP3 ustawione na aktiv. A może pliki muszą być w głównym katalogu, a nie w folderach ?
Przed chwilą sprawdzałem. Mam MP3 ustawione na aktiv. A może pliki muszą być w głównym katalogu, a nie w folderach ?
Tego akurat nie pamiętam szczerze mówiąc. A dobrą płytę na pewno wybierałeś w menu idrive? Bo pierwsza od góry w magazynku zmieniarki to jest w idrive CD numer 6. Powinna się pojawić gwiazdka przy tym numerze płyty.
Na magazynku są numery. Płytę MP3 włożyłem jako nr 1. Długo ją próbował odczytać i po sprawdzeniu magazynka wyświetliły się dostępne wszystkie pozostałe płyty, a 1 nie było wcale.
To w takim razie wg mnie problem leży w samej płycie. Wiele jest teorii jak nagrywać i na jakich płytach. Mnie akurat czytało wszystkie. Popróbuj różne płyty, róźne prędkości.
Problem rozwiązany
Przyczyną okazał się program Nero. Po nagraniu płyty spod ekploratora Windows 7 wszystko pięknie śmiga. Są foldery, są tytuły utworów.
Pomógł mi ten wątek:
http://7er.pl/showthread.php/11755-CD-nie-odtwarza-mp3
Cieszymy się razem z Tobą :)
Pozwolę sobie odświeżyć wątek.
Rozważam doposażenie w zmieniarkę swojego auta. Wersja przedliftowa (12.2003 data produkcji). Zrobiłem wstępne rozeznanie i mam kilka pytań:
- gdzie znajdę kabel/kable, którymi podłączę zmieniarkę do całej reszty? Nie mogę odnaleźć numeru oryginalnych części na schematach.
- na allegro są zmieniarki o różnych numerach z przeznaczeniem niby do mojego modelu. Z tego co widzę, różnią się kształtem. Czy jest ryzyko, że jak źle dobiorę, to zmieniarka nie zmieści się na swoim docelowym miejscu?
- czy ktoś posiada instrukcję krok po kroku jak doposażyć auto w zmieniarkę? Co odkręcić, na co uważać, gdzie podłączyć itd?
- po wszystkim rozumiem, że INPA wystarczy, aby zakodować zmieniarkę w aucie i dalej powinno już wszystko hulać?
pozdrawiam
Bartek
Widzę temat fajny powstał. Też myślę o dołożeniu fabryczniej zmieniarki do polifta .
Lecz problem polega na tym że znalazłem tylko jeden film z jej montażu.
https://www.youtube.com/watch?v=8H60iZRYmqI&t=96s
Widać jak jest montowana lecz brak opisu co z przewodami i śiwatłowodem gdzie się wpiąć .
Czy jest ktoś w stanie przybliżyć temat ??????
Udało się dołożyć zmieniarkę.
Sprawa jest bardzo prosta.
Za schowkiem znajdujemy pentlę ze światłowodem. Wypinamy wtyczkę i wpinamy w ori wtyczkę zmieniarki.
Pozostają nam trzy przewody do podłączenia.
Szaro-czerwony to podświetlenie
Brązowy masa
Czerwono-pomarańczowy zasilanie. Wpinamy go w 6 bezpiecznik dokładając pin .
Na koncu kodowania i tyle.