Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: 750i 97' calypsorot

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730 e32
    Autko mega, gratuluję :) A środek mnie zahipnotyzował, wygląda, jakby auto tyle co opuściło salon.

Vip Vip
    BMW
    brak
    Cytat Zamieszczone przez Sebek Zobacz posta
    Ja także gratuluje.

Auto robi duże wrażenie a doznania z jazdy za kierownica nieziemskie (miałem okazje wypróbować).

Magia V12 dopadła mnie także na całego i mam nadzieje ze za parę miesięcy podobny rodzynek uzupełni moje skromne szeregi 7er !

W okolicach Bielska Białej był kiedyś jakiś dobry specjalista od wygniatania.
    Sebek, wcale nie takie skromne, masz E65 po przejażdżce którym zakochałem się w tym modelu- jakby na to nie patrzeć to przepaść pod względem komfortu i wielkości wnętrza do starszych serii 7. Dla mnie E65 to udana próba stworzenia auta nowoczesnego, ale konkurującego z W140 podobnymi wymiarami, rozmachem w projektowaniu, niezbyt poprawną, przysadzistą stylistyką- gdzie Mercedes uciekł już w tym czasie do poprawniejszej, wygładzonej W220, ale najwidoczniej klientom E65 do gustu przypadło, bo sprzedawała się jeszcze lepiej niż poprzednie generacje. A co więcej, z czasem podoba się to auto bardziej, niż na początku- kiedyś w TVN Turbo dość trafnie powiedzieli, że się "ładnie starzeje" ;)

Od pewnego czasu, znów przez Ciebie i Twoją śliwkową lalkę, która ostatnio trafiła w Twoje ręce, zacząłem chorować na E32, ale nie wyrobię finansowo jak się takie zachcianki ciągle będą pojawiać :D Mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda nam się sfinalizować zamierzenia odnośnie korekty jej lakieru, a i na forum wrzucimy jakąś fotorelację z detailingu, bo mimo tego, że była dopiero malowana, uważam, że jeszcze sporo z tego lakieru da się wyciągnąć.

Pozdrawiam i życzę szybkiego uzupełnienia kolekcji o 750!

Cytat Zamieszczone przez BeeMWu. Zobacz posta
    Autko mega, gratuluję :) A środek mnie zahipnotyzował, wygląda, jakby auto tyle co opuściło salon.
    Dzięki! Sam jestem zdziwiony jak ktoś się z tym autem do tej pory obchodził, bo na dobrą sprawę jeszcze tego wnętrza nawet nie wyprałem (zresztą w sumie nie ma po co).
    Ostatnio edytowane przez lukasz740 ; 13-08-2014 o 20:01

Początkujący Użytkownik Awatar balcer123
    BMW
    obecnie brak, było '2006 E66 750 Li oraz '1997 E38 750i
    Ja swoją byłą E38 750i zrobiłem prawie 300 tys. km i jak patrzę na twój egzemplarz, to piękne wspomnienia wracają...
    Tylko pozazdrościć stanu. Życzę przyjemnej, bezawaryjnej eksploatacji.

Zaawansowany Użytkownik Awatar ZwichrowanyKsiążę
    BMW
    e38 750i, e36 325i, e46 325i, e46 320d
    Konkretna sztuka, która potwierdza za jak ktoś wie jak dbać o auto to po przelocie 300k, fura może wyglądać jak nówka.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735i (e38) M62B35 manual

ZwichrowanyKsiążę
    Konkretna sztuka, która potwierdza za jak ktoś wie jak dbać o auto to po przelocie 300k, fura może wyglądać jak nówka.
    To co ja mam powiedzieć, jak moje auto przejechało prawdopodobnie 971000 km...? A myślę, że też nie wygląda dramatycznie...:)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Beny
    BMW
    E32 750i - F10 535D
    Blog
    1
    Witamy!

Jest piękna, powodzenia w użytkowaniu! :-)

Vip Vip Awatar tomcad
    BMW
    E38 728 '96
    Gratuluje zakupu, ładnie utrzymana, w sumie rzadki lakier, kiedyś swoją E38 728 też zamienię na 750 :)
    E23 728 - E38 728 - E60 520d - E65 750i

Vip Vip
    BMW
    brak
    Cytat Zamieszczone przez tomcad Zobacz posta
    Gratuluje zakupu, ładnie utrzymana, w sumie rzadki lakier, kiedyś swoją E38 728 też zamienię na 750 :)
    Szczerze polecam! Będę sukcesywnie starał się opisywać historię tego 17to letniego auta. I może przy okazji obalę trochę mitów odnośnie problematyczności i paliwożerności V12tki.

U mnie zajawka na V12 trwa w najlepsze ;) Dziś wstawiłem auto na usunięcie luzu w przekładni i prawdopodobnie wymianę tylnego łożyska/łożysk. Szumi coś z okolicy tylnego koła, zauważyłem to jadąc ostatnio z tyłu.

Auto po sprowadzeniu delikatnie drżało na wolnych obrotach, co sekundę, czasem co kilka. Zdjąłem kopułki, oczom nie wierząc- obie są oryginalne, produkcji Beru, z datą produkcji 1997, przejechały od nowości ponad 300k km! I styki wcale nie były w agonalnym stanie- na razie je przeczyściłem delikatnie drobnym papierem ściernym, również na palcach, skręciłem to do kupy i drgania ustały. Wymienię je jesienią jeśli drgania wrócą, jeśli nie, prawdopodobnie wiosną, ze świecami i przewodami od razu, bo póki co się aż tak nie śpieszy. Chyba zaczynam rozumieć, za co dopłacało się kupując V12- przy traktowaniu tego z głową, pilnowaniu wymian oleju, nie pałowaniu na zimno, auto po 17tu latach nie traci nic ze swoich właściwości.

Tym bardziej, że filmik z osiągów który nagrałem, trzyma serię:
    http://www.youtube.com/watch?v=s4FqpAUJTuI

Przy okazji filmiku, jest kolejna sprawa, którą zajmę się zimą- piksele do naprawy, ale póki co kręcę się na tyle często, że nie chcę tego rozmontowywać i wysyłać, a zimą najprawdopodobniej wcale nie będę jeździł, więc będzie na to czas.

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Witam i ja

Środek jak dla mnie #1 zmiana navi na 16:9 plus serducho i nic więcej do szczęścia nie trzeba. No i życzę E32 na podjezdzie :D
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Początkujący Użytkownik Awatar Krysiaman
    BMW
    E38 740iL M62
    Piękności! :O