Autko mega, gratuluję :) A środek mnie zahipnotyzował, wygląda, jakby auto tyle co opuściło salon.
Autko mega, gratuluję :) A środek mnie zahipnotyzował, wygląda, jakby auto tyle co opuściło salon.
Sebek, wcale nie takie skromne, masz E65 po przejażdżce którym zakochałem się w tym modelu- jakby na to nie patrzeć to przepaść pod względem komfortu i wielkości wnętrza do starszych serii 7. Dla mnie E65 to udana próba stworzenia auta nowoczesnego, ale konkurującego z W140 podobnymi wymiarami, rozmachem w projektowaniu, niezbyt poprawną, przysadzistą stylistyką- gdzie Mercedes uciekł już w tym czasie do poprawniejszej, wygładzonej W220, ale najwidoczniej klientom E65 do gustu przypadło, bo sprzedawała się jeszcze lepiej niż poprzednie generacje. A co więcej, z czasem podoba się to auto bardziej, niż na początku- kiedyś w TVN Turbo dość trafnie powiedzieli, że się "ładnie starzeje" ;)
Od pewnego czasu, znów przez Ciebie i Twoją śliwkową lalkę, która ostatnio trafiła w Twoje ręce, zacząłem chorować na E32, ale nie wyrobię finansowo jak się takie zachcianki ciągle będą pojawiać :D Mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda nam się sfinalizować zamierzenia odnośnie korekty jej lakieru, a i na forum wrzucimy jakąś fotorelację z detailingu, bo mimo tego, że była dopiero malowana, uważam, że jeszcze sporo z tego lakieru da się wyciągnąć.
Pozdrawiam i życzę szybkiego uzupełnienia kolekcji o 750!
Dzięki! Sam jestem zdziwiony jak ktoś się z tym autem do tej pory obchodził, bo na dobrą sprawę jeszcze tego wnętrza nawet nie wyprałem (zresztą w sumie nie ma po co).
Ostatnio edytowane przez lukasz740 ; 13-08-2014 o 20:01
Ja swoją byłą E38 750i zrobiłem prawie 300 tys. km i jak patrzę na twój egzemplarz, to piękne wspomnienia wracają...![]()
Tylko pozazdrościć stanu. Życzę przyjemnej, bezawaryjnej eksploatacji.
Konkretna sztuka, która potwierdza za jak ktoś wie jak dbać o auto to po przelocie 300k, fura może wyglądać jak nówka.
To co ja mam powiedzieć, jak moje auto przejechało prawdopodobnie 971000 km...? A myślę, że też nie wygląda dramatycznie...:)ZwichrowanyKsiążęKonkretna sztuka, która potwierdza za jak ktoś wie jak dbać o auto to po przelocie 300k, fura może wyglądać jak nówka.
Witamy!
Jest piękna, powodzenia w użytkowaniu! :-)
Gratuluje zakupu, ładnie utrzymana, w sumie rzadki lakier, kiedyś swoją E38 728 też zamienię na 750 :)
E23 728 - E38 728 - E60 520d - E65 750i
Szczerze polecam! Będę sukcesywnie starał się opisywać historię tego 17to letniego auta. I może przy okazji obalę trochę mitów odnośnie problematyczności i paliwożerności V12tki.
U mnie zajawka na V12 trwa w najlepsze ;) Dziś wstawiłem auto na usunięcie luzu w przekładni i prawdopodobnie wymianę tylnego łożyska/łożysk. Szumi coś z okolicy tylnego koła, zauważyłem to jadąc ostatnio z tyłu.
Auto po sprowadzeniu delikatnie drżało na wolnych obrotach, co sekundę, czasem co kilka. Zdjąłem kopułki, oczom nie wierząc- obie są oryginalne, produkcji Beru, z datą produkcji 1997, przejechały od nowości ponad 300k km! I styki wcale nie były w agonalnym stanie- na razie je przeczyściłem delikatnie drobnym papierem ściernym, również na palcach, skręciłem to do kupy i drgania ustały. Wymienię je jesienią jeśli drgania wrócą, jeśli nie, prawdopodobnie wiosną, ze świecami i przewodami od razu, bo póki co się aż tak nie śpieszy. Chyba zaczynam rozumieć, za co dopłacało się kupując V12- przy traktowaniu tego z głową, pilnowaniu wymian oleju, nie pałowaniu na zimno, auto po 17tu latach nie traci nic ze swoich właściwości.
Tym bardziej, że filmik z osiągów który nagrałem, trzyma serię:
http://www.youtube.com/watch?v=s4FqpAUJTuI
Przy okazji filmiku, jest kolejna sprawa, którą zajmę się zimą- piksele do naprawy, ale póki co kręcę się na tyle często, że nie chcę tego rozmontowywać i wysyłać, a zimą najprawdopodobniej wcale nie będę jeździł, więc będzie na to czas.
Witam i ja
Środek jak dla mnie #1 zmiana navi na 16:9 plus serducho i nic więcej do szczęścia nie trzeba. No i życzę E32 na podjezdzie :D
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion