No faktycznie, to może mieć sens :P potem bagażnik nie chciał się zamknąć sam, drzwi sie same nie chciały domknąć, navi pokazało ze nie ma płyty, ale po odpaleniu silnika wszystko wróciło do życia
No faktycznie, to może mieć sens :P potem bagażnik nie chciał się zamknąć sam, drzwi sie same nie chciały domknąć, navi pokazało ze nie ma płyty, ale po odpaleniu silnika wszystko wróciło do życia
Bo ci się uśpił by nie zużyć prądu do zera BMW ma tak że nigdy cie nie zawiedzie zawsze pozostawi taka ilość prądu byś mógł odpalić samochód. Przerabiałem to w mojej ex 745 chwile po zgaszeniu wywalał komunikat o treści recharge battery nawet kupiłem nowy akumulator i nic to nie pomogło. Wystarczyło troszkę na parkingu posłuchać radia i na nowo recharge battery. Zrozumiałem o co biega dopiero po zmianie na nowsza polifta 750 w niej muszę naprawdę długo słuchać radia lub oglądać film na DVD by taki komunikat mi się pojawił. Przyczyna okazała się bardzo prosta w aktualnej mam oryginalny akumulator AMG żelowy a nie kwasowy jak w poprzedniej. Tak że jak ktokolwiek chce mieć spokój z tym komunikatem to tylko żelowy.
a moim zdaniem bo już to też zauważyłem jest tak.
przed wymianą paru gratów w swojej wystarczyło 5 min muzyki i wyskakiwało ten błąd co oczywiście oznacza że rozładowujesz baterie ostrzeżenie, potem wyłączało wszystko.
po wymianie ten błąd długo się nie zapala nie wiem ile ale chyba z 15 min dobre i z 20-25 wyłącza wszystko wiec moim zdaniem aku nie ma znaczenia ;) kwestia programowania po jakim czasie ma nam wyłączyć urządzenia żeby nie kradło prądu.