Jakie b³edy s± dla ¿ó³tego autka a jakie dla czerwonego?
Jak sprawdziæ co dany b³±d oznacza jak swieci autko ¿ó³te lub czerwone????
Nigdzie nic nie umiem znale¼æ :(
Czy tylko INPA powie co jest przyczyn± swiecenia autka?
Jakie b³edy s± dla ¿ó³tego autka a jakie dla czerwonego?
Jak sprawdziæ co dany b³±d oznacza jak swieci autko ¿ó³te lub czerwone????
Nigdzie nic nie umiem znale¼æ :(
Czy tylko INPA powie co jest przyczyn± swiecenia autka?
Mo¿esz wej¶æ idrivem w check i tam te¿ masz listê b³êdów. Przyk³adowo zbli¿aj±ca siê wymiana oleju - ¿ó³te autko. Jak ju¿ przekroczysz kilometry zapala siê czerwone. Mi np ¶wieci siê nieraz ¿ó³te bo co¶ mi nie ³±czy prawa lampa i nieraz nie ¶wieci siê postojówka (prawe ringi)
Miro autko mo¿e znaczyæ mnóstwo rzeczy np: brak p³ynu od spryskiwaczy, koniec klocków, przekroczony termin przegl±du i wiele tego typu drobiazgów b±d¼ i powa¿nych spraw......tak jak pisa³ Mixon w cheku jest lista ró¿nych elementów eksploatacyjnych i tam te¿ da siê sprawdziæ dlaczego pali siê samochodzik ;-)
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie ¦lesin 2014.
Tak dla potomnych listê check masz po przesuniêciu idrivem w prawy górny róg ;) pó¼niej przechodzisz tylko do konkretnej zak³adki. Powinno byæ tam czysto.
¯ó³ty samochodzik jest ostrzegawczy i mo¿e sie ¶wieciæ z b³ahego powodu np temperatura poni¿ej +3st C i ju¿ bêdzie siê ¶wieciæ ¿eby uwa¿aæ bo mo¿e byæ ¶lisko :))
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!
u mnie jest tak samo Adasio jak u Ciebie ze nie pali sie zolte autko :D wiec powinno byc wszystko ok:) jedynie co to wyskakuje komunikat
u mnie te¿ jest gong. W cheku z idrive mam wtedy jedyna pozycje informuj±ca o temp poni¿ej 3st i ¶wiêci siê ¿ó³te autko... Nic nie zmienialem , tak mam.
To u mnie jest tak ale bez ¿ó³tego autka na BC
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!
Musial bym sprawdzic jak jest u ojca czy sie check zapala przy nizszej temp ale mam tak samo jak Ty wersje US i jest tylko informacja bez zó³tego samochodzika :)