Witam, od dzisiaj jestem posiadaczem e65 i siê oswajam z autkiem, siedz±c wyskoczy³o mi co¶ w stylu recharge battery.. czy to akumulator? najlepiej wymieniæ? jaki polecacie?
Witam, od dzisiaj jestem posiadaczem e65 i siê oswajam z autkiem, siedz±c wyskoczy³o mi co¶ w stylu recharge battery.. czy to akumulator? najlepiej wymieniæ? jaki polecacie?
Najpierw pod³±cz prostownik, po co od razu ³adowaæ nowy.
Obojêtne czy aku nowy czy stary , czy alter sprawny czy nie ten komunikat zawsze wyskoczy a w e65....Mimo ¿e jest w aku napiêcie dobre to i tak zostaniemy poinformowaniu o du¿ym zu¿yciu pr±du np. podczas postoju z w³±czonym radiem, navi tel itp.. na wy³±czonym silniku. Nie s³ysza³em aby komus ten komunikat nie wyskakiwa³, albo aby nie wyskoczy³ po d³u¿ej ni¿ 10min.... przy baterii na³adowanej na max...
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Jakub ma racjê.....to jest informacja o spadku napiêcia w aku i nie trzeba od razu my¶leæ o jego wymianie. Po prostu korzystasz na postoju z radia lub bawisz siê fotelami (bo nowy nabytek ;-)) to po pewnym czasie pojawi siê ten komunikat.
Zgadza sie, to najwiekszy minus e65 jaki ja znam
Mój s±siad ma stara Vectre B i podje¿dza czasem do mnie na grilla i puszcza muze z auta i tam muza gra bez przerwy przez kilka godzin, drzwi pootwierane swiate³ka siê ¶wieca i NIC :)
Jak bym tak w 7er zrobi³ to po max 10 min mam komunikat a po kolejnych 5 nie odpale auta
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!
ADASIO Vectre B to ja ostatniopo 0,5 roku z gara¿u wytarga³em to odpali³a bez najmniejszego problemu ;). zostawiæ na np. 3tyg. 7er w gara¿u ....;)
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Szczerze to nie wiedzia³em o takim komunikacie. Mnie on siê nigdy nie wy¶wietli³ chocia¿ chyba nigdy nie bawi³em siê a¿ tyle na wy³±czonym silniku radiem i reszt±.
Sprawdzcie czy ktoras klema przy aku sie nie grzeje. U mnie w zimie po ok 30-45min przy dzialajacym webasto i sluchaniu muzyki dopiero pojawia sie Recharge... Akumulator ori 10 lat :)
Ostatnio edytowane przez lysy_k ; 08-08-2014 o 10:38
No faktycznie, to mo¿e mieæ sens :P potem baga¿nik nie chcia³ siê zamkn±æ sam, drzwi sie same nie chcia³y domkn±æ, navi pokaza³o ze nie ma p³yty, ale po odpaleniu silnika wszystko wróci³o do ¿ycia