Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: zegarki

Zaawansowany Użytkownik
    Jacob & CO.
    Świetny design, niektóre naprawde powalają ;)

Rolex
    Tutaj już troche grubsza sprawa, ale jeśli chcesz kupić coś na 'raz, może dwa' to kup sobie replikę Rolexa (http://www.holla.pl/index.php/cPath/2_71/page/1/sort/2d), polecam tą stronke jeśli chodzi o owe repliki.

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez Gasper
    Cytat Zamieszczone przez erni782
    Podłącze się do tematu....poradźcie jaki wybrać zegarek (chodzi o w miarę prestiżową firmę) o ile można tak powiedzieć w przedziale 1500-2000tyś złotych....

W tej cenie masz już ciekawe automaty. Z eleganckich podoba mi się np. Certina DS Automat i chyba taki bym wziął. Z czarną tarczą oczywiście ;)
    Rozumiem że firma godna polecenia?....bo zegarek faktycznie elegancki...tylko sam nie wiem ale chyba bardziej podoba mi się z "metalową" bransoletą niż na pasku ...ale to by trzeba w sklepie i na ręce zobaczyć...

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez Karol_ZKS
    Jacob & CO.
    Świetny design, niektóre naprawde powalają ;)

Rolex
    Tutaj już troche grubsza sprawa, ale jeśli chcesz kupić coś na 'raz, może dwa' to kup sobie replikę Rolexa (http://www.holla.pl/index.php/cPath/2_71/page/1/sort/2d), polecam tą stronke jeśli chodzi o owe repliki.
    Dzięki ale szukam czegoś na dłużej niż tylko na parę razy i jako podróbka.

Początkujący Użytkownik
    tylko tag Heuer :)
    raz zalozysz i sie zakochasz. a po 40tce przesiadka na Omege
    sprawa prosta:)
    http://www.7er.pl/forum/viewtopic.php?t=302

Zaawansowany Użytkownik
    Słuchajcie a może tak zadam pytanie na co zwracać uwagę kupując zegarek teraz...chodzi mi o mechanizm itd...poradźcie.

Tag Heuer....fakt niezłe cacka. :D

Kurcze wkręciłem się w temat i teraz czekam na fotki waszych kolekcji ...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 730i '89
    Jeśli szukasz szwajcarskiego, porządnego zegarka, popatrz na aukcje na Alledrogo... Sporo tam można znaleźć, ale trzeba się trochę znać, bo sprzedają całą masę podróbek. W pieniądzach o jakich mówisz można coś wybrać. Jak już wypatrzysz, coś, co Ci się spodoba, daj znać... Co do marek i typów zegarków, moim zdaniem powinieneś poszukać automatu, czyli mechanicznego zegarka z samo nakręcającym się mechanizmem. Kwarcowe to już nie to samo i mniejszy prestiż niezależnie od marki.
    Co do mechanizmów, w większości przypadków zegarków szwajcarskich, bez względu na markę, znajdziesz produkty dwóch firm - ETA lub Ronda. To wiodący producenci werków. Nie ważne czy weźmiesz do ręki Omegę, Longines'a czy Atlantic'a czy jakikolwiek inny markowy zegarek, jego "środek" będzie prawdopodobnie wyposażony w ich mechanizm.
    Co do konkretnego wyboru - popatrz na zegarki Raymond Weil - to popularna ostatnio marka, która bardzo pracuje nad wysoką jakością swoich wyrobów i prestiżem. Tag Heuer jest ciekawą opcją, ale dość drogą. Certina robi fajne zegarki. Poszukaj Oris'a - to też ciekawe, sportowe zegarki. Poniżej zamieszczam poglądową piramidę obrazującą podział zegarków ze względu na prestiż i ich ceny. Na szczycie oczywiście najdroższe marki.

Zaawansowany Użytkownik
    Dzięki za poradę, właśnie o takie informację mi chodzi..pozdrawiam :papa:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 730i '89
    Nie ma za co!! W tym temacie zawsze chętnie pomogę!! :)

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA
    Mackaroon a powiedz jak sie certiana ma do tej piramidy? :D szukalem jakiegos budzetowego tag heuer-a to nie znalazlem niestety :/

Swoja drogą nie wiem co lepsze czy certina pokazana prz Gasper-a w automacie ;)
    automat
    Czy quartz w tej samej cenie i do tego tytanowa obudowa z chronografem dla mnie design ciekawszy
    Quartz

I nie wiem czy w tym przypadku jest sie sens spinac dla certiny w automacie skoro to bedzie najbardziej budzetowy automat?

Wiem ze style od siebie odbiegaja ale tu juz w gusty wchodzimy ;) ladniej sie prezentuje ten automat z paskiem jak zlinkował Gasper ale mi sie jakos paski nie widzą :/

Automat z seri DS podium niestety juz jest o 100% drozszy ale i
    ładniejszy

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Kurcze zawsze myślałem że zegarki RADO to dość wysoka półka, patrząc na ich cenę i wykonanie, a tu się okazuje że porównuje się ta markę z atlanticem i roamerem. ale i tak te Rado mi się podobają. Co sądzicie o tej marce?
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Uprawnienia umieszczania postów