Właśnie oglądałem stary odcinek Top Gear i było porównanie CAMARO z E 63 AMG i wszyscy się zachwycali dźwiękiem , ale Mercedesa więc nie rozumiem tego porównania :)
Właśnie oglądałem stary odcinek Top Gear i było porównanie CAMARO z E 63 AMG i wszyscy się zachwycali dźwiękiem , ale Mercedesa więc nie rozumiem tego porównania :)
Znalazłem takie cudo :D
http://www.autotrader.co.uk/classifi...ge/1?logcode=p
- tylko ten gaz daje mi do myślenia :/
Ale robicie chłopakowi mętlik w głowie :)
O gustach się nie rozmawia i do niczego dobrego nie prowadzi rozmowa typu coś jest lepsze od drugiego. Po to w E38 jest tyle silników do wyboru, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Wybór jakiejkolwiek jednostki napędowej ma swoje plusy i minusy.
Ja zawsze przytaczam anegdotkę, jak to szukałem 728 a zostałem szczęśliwym posiadaczem 750 :) Nie żałuję, a wręcz powiem, iż mam zamysł kiedyś powiększyć stan posiadania V12.
Jest wiele argumentów przemawiających za kupnem akurat silnika M73. Umówmy się, że jeżeli ktoś szuka 7er, w benzynie i układzie V to zwiększone spalanie nie jest wadą czy też minusem. O tym się po prostu nie powinno mówić. Jedynie mieć świadomość tego stanu rzeczy.
Sam silnik z mojego doświadczenia uważam za bezawaryjny. Aczkolwiek spotkałem się ostatnio z przypadkiem zapieczenia silnika tak starym olejem, że nie miał prawie w ogóle kompresji. Nie wiem jakim cudem ktoś coś takiego z M73 zrobił. To się pewnie nadaje na jakąś ciekawostkę.
Jeżeli miałbym coś doradzić przy szukaniu V12 to skupiłbym się napewno na jak najciekawszym wyposażeniu i jakiejś fajnej konfiguracji kolorystycznej. Nie trzeba chyba wspominać o dokładnym sprawdzeniu stanu technicznego bo to wg mnie jest obligatoryjne przy kupowaniu jakiegokolwiek samochodu.
@leondejeagger pytaj co konkretnie Cię nurtuje i co chciałbyś wiedzieć o 750. Na pewno użytkownicy chętnie odpowiedzą :)
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Wybieram się na oględziny tego egzemplarza
http://www.autotrader.co.uk/classifi...trol?logcode=p
i od razu mam pytanko
ile kosztuje dołozenie navi ? (myślę o 16:9), ponieważ ten egzemplarz tego nie posiada ;/. Gdzieś czytałem że od 5-10 tysięcy ale to było info z 2012 roku.
Navigacja była jednym kryteriów ale po kilku oględzinach doszedłem do wniosku że ważniejszy jest stan techniczny niż dodatkowe wyposażenie, które zresztą zawsze można dodać.
Więc tak:
Wszystkie elementy pasują plug&play
Ekran to koszt +/- 1000zł
jeżeli czytnik w aucie jest już mk2 to nawet to wystarczy i masz dużą navi :p
Ale lepiej zmienić czytnik na MK3 (około 600zł) lub jeszcze lepiej DVD MK4 (około 1000zł)
Jak chcesz aby TV albo złącze AUX albo kamera cofania była w 16:9 a nie starym 4:3 to możesz zmienić jeszcze tuner TV - koszt kiedy analogowa TV u nas działała to było +/-1000zł, teraz pewnie znacznie taniej.
Więc w gruncie rzeczy do 3k powinieneś móc zmienić navi na 16:9 w najlepszej konfiguracji :)
I na pewno w 2012 to nie kosztowało 10tyś :p W 2010 z 4:3 i mk2 zmieniałem na 16:9, MK4 i tuner TV za 3,5tyś
Gorzej jest jak nie ma wcale navi, wtedy cały komplet to koszt z 4tyś, ale roboty jest dużo i jak sam nie zrobisz to ktoś kto się zna to też ponad 1tyś może wziąć...
Co do auta to stan wydaje się przyzwoity, wyposażenie jak na krótką też ujdzie. Kolorystyka standardowa Oxfordgruen i beż. Felgi fajne, chyba najlepsze 18" jakie występowały seryjnie... Ja osobiście bym szukał czegoś bardziej spasionego, ale jak wyposażenie Ci odpowiada to jedź, macaj i bierz :)
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r
W tym aucie nie ma wcale navi, więc koszt byłby większy.
Co do wypasu to niestety mieszkam w UK i znalezienie wypasu w dobrym stanie graniczy z cudem :/ Szukam auta od około 5 ciu miesięcy i nie znalazłem nic godnego uwagi.
Jestem umówiony na oględziny w niedzielę, także wkrótce się okaże czy to było właśnie to czego szukam.
edit:
byłem,widzialem pojeżdźiłem i .... przywiozłem do domu
Więcej w wątku powitalnym.
Ostatnio edytowane przez leondejeagger ; 28-09-2014 o 00:43