Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Zakup BMW e65 po lifcie - trochę informacji.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Cytat Zamieszczone przez Bingo Zobacz posta
    Silniki w tych wozach nie są stworzone do LPG. Montaż w nich gazu nie jest łatwy i wymaga dobrej diagnostyki ,dobrego sprzętu i najlepiej hamowni.Ciężko się je stroi z uwagi na brak podciśnienia w kolektorze.
    Z tego co mi od kilku lat wiadomo (nawet z własnego doświadczenia) to w tych silnikach LPG chodzi bardzo ładnie. Montaż nie jest najtrudniejszy. Hamownia zupełnie nie potrzebna ( przy dobrym gazowniku).
    Mówię o silnikach w 735i ora745i .
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik Awatar Bingo
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Pewnie - dla przeciętnego Kowalskiego wszystko co pali i jeździ jest OK. Problem w tym ,że potem trafia taki zagazowany pojazd na diagnostykę i jest problem. W gorszym wypadku naprawia się potem głowicę albo lokalizuje dziurę w tłoku :) Zagazować można wszystko ale nie w każdym samochodzie jest łatwo wszystko dobrze zestroić żeby działało bez szkody dla innych podzespołów. Z uwagi między innymi na Valvetronic dobre ustawienie w pełnym zakresie obrotów jest możliwe właściwie tylko na hamowni bo w ruchu jest to niemożliwe. Nawet sterowniki z automatyczną adaptacją nie do końca się sprawdzają.W większości przypadków mieszanka jest za uboga. Dodatkowo żeby nie mieć problemów konieczna jest okresowa kontrola sprawności wtryskiwaczy. Nowe silniki są napakowane elektroniką i w odróżnieniu od Żuka są wrażliwe na jakość benzyny a co dopiero na LPG. Oczywiście to moje zdanie i bez urazy ale nie poddałbym przeróbce takiego silnika na LPG.

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Wszystkie silniki benzynowe serii e65 / e66 oprócz V12 bardzo dobrze współpracują z LPG pod warunkiem ze jest to dobrze dobrana instalacja, prawidłowy montaż i regulacja.

Od takich wypowiedzi rodzą się potem jakieś niepotrzebne mity.

Jeżdżę od 5 lat 745i z instalacja PRINS VSI - bez najmniejszych problemów.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Greg38 z tego co kojarzę też jeździ już pare lat na LPG w 745i i jakoś nic się nie dzieje.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Ja jeżdziłem lata 735i na LPG sterownik Stag dla V8 (nie pamiętam jaki) plus wtryskiwacze Hana miałem. Instalka zakładana w 2008r ja jaździłem 2 lata , po sprzedaniu z tego co mi wiadomo przez 2 lata u następnego właściciela było wszystko OK.
    Oczywiście okresowe przeglądy plus wymiany filtrów o czasie.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'

Okey, a jak z częściami i ogólnie częstotliwością napraw pomiędzy 4.0 V8 306KM a 3.0d 231 km ? Oraz koszty założenia LPG na dzień dzisiejszy ?

jak ocenilibyście ten egzemplarz ?

http://allegro.pl/bmw-740-310ps-masa...470227976.html ?

czy jest jakaś konkretna różnica między kosztem części oraz spalaniem pomiędzy silnikami 4.0 V8 a 4.8 V8 ( 750i ) ?

i ten do oceny:

http://otomoto.pl/bmw-750-long-sekwe...C30894556.html
    Ostatnio edytowane przez JustBringIt# ; 30-07-2014 o 13:46

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Miałem 4.0 v8 bez gazu i spalanie praktycznie takie samo jak 4,8 v8 więc teraz brałbym 750i. Ceny części chyba takie same bo to praktycznie te same motory.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E66 lift 750i
    Wziąłbym ze względu na to ,ponieważ miałem mniej złych przeżyć z silnikami benzynowymi niż z ropniakami.Problemy z turbinami,egr,zawory podciśnienia częste miałem problemy z tym.
    Przeglądając temat BMW E65 często opisywane są problemy właśnie silnika 3.0D i to bym właśnie wziął pod uwagę i się tym zainteresował,chociaż wiadomo użytkowników 730i jest mniej.To jest tylko moje skromne zdanie.
    Co do lpg się nie wypowiem,bo nie miałem z tym doświadczenia.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    No a za to benzyniaki maja ta nieszczesna rurke ktorej koszt naprawy bije na głowę naprawy w dieselu a czeka to każdego bez wyjatku a w dieselu jak sie uda kupic to bedzie jeździł bez problemów.

Początkujący Użytkownik Awatar MasterXX123
    BMW
    745i
    Mozliwe wady: Rura wodna i usucuelniacze u V8. Nalezy sprawdzic przed zakupem i miec kase na przyszla naprawe.