Witam zaraz pewnie dostaniesz zrypke ze temat juz byl wiele razy.
Kupno tego auta to loteria wedlug mnie bo jak masz szczęście to kupisz nawet egzemplarz z cofanym licznikiem itp i będziesz zadowolony bo bedzie jeździł i nie będzie trzeba inwestować.
Wiem po sobie bo niby auto z pewnym przebiegiem 170000km ale od kupna dwa miesiace temu ciagle cos ale niestety kupujac auto 6 letnie liczyłem sie ze byl powod jego sprzedaży mam tylko nadzieje ze jak usunę wszystkie bolączki to auto będzie śmigać bez problemów.
Co do spalania zaraz po kupnie średnie mialem 12.5l ale to byla pierwsza fascynacja kick downem którego używałem praktycznie cały czas. Teraz jak juz emocje opadły to średnio mam 9l na dystansie 900km i jazda normalna na expresowkach 150-160km a po miescie zgodnie z przepisami i troche w korkach tez stałem. Jezeli zalezy komus na oszczednej jezdzie to wydaje mi sie ze da rade zmieścić się w granicach 8l w cyklu mieszanym a tylko po mieście to pewnie tak jak piszesz około 11-12l. Napewno znajda sie ludzie ktorzy napisza ze po miescie wychodzi im 9l ale to jest nie realne.
A jeżeli budżet masz rozciągliwy zerknij na audi a8 4.2tdi ja trochę żałuję ze nie zdecydowałem sie trochę jeszcze do zbierać.
No ale co by nie gadać e65 to super wygodne auto i jak masz szczęście to kupisz zadbane i raczej nigdy nie będziesz narzekał.