witam...
czy ktos pokladal rolety tylne do swojej e38?
rolety boczne i tylnej szyby
witam...
czy ktos pokladal rolety tylne do swojej e38?
rolety boczne i tylnej szyby
może coś takiego pomoże:
http://7er.pl/showthread.php/550-wne...ch-bez-wymiany
Lub to: http://7er.pl/showthread.php/34821-B...ocowanie-rolet
W razie czego PW.
Dzięki panowie...
A czy ktoś montowal tylna elektryczna rolete?
Czy będzie ori wiązka do podpięcia czy trzeba kable kłaść od podstawy?
I czy tylna półka składa się z dwóch Części?
Witaj ja montowałem tylną w prądzie ale kupiłem komplet wiązkę przekaźnik i półkę z roletą więc nic nie puszczałem z nowych kabli
Czyli bmw nie pozostawiło ori wiązki standardowo w e38
Dziś rozłożylem drzwi tylne... Boczek zdjęty, chrome zdjęte razem z plastikami itp
Nie mam plastików montażowych do przykrecenia rolet ani uchwytów
Będę.musiał coś wymyślić jak to obejść...
Złożyłem dwa idealne boczki przystosowane do rolet z 6 jakie posiadam (4zapasowe lol)
Jutro spróbuję coś opatentowac aby przekręcić rolety i uchwyty
Tylna wymaga wymiany obicia bo kupiłem w bladym stanie wizualnym ale roleta idealna
Zamów sobie graty w serwisie, ja dałem za wszystko coś koło 40,-. Nie ma sensu robić druciarstwa, podczas gdy wszystko masz dostępne w ASO. Faktem jest, że idzie to z Niemiec, bo u mnie w Katowicach nie mieli uchwytów, ale jakoś po tygodniu przyszło. W trzecim poście masz link do tematu, gdzie wyszczególniłem co i ile potrzeba.
Powodzenia!
Jeśli chodzi o tył. Nie wiem jaki masz kolor wnętrza, ale jeśli czarny, to odpowiednia farba w puszce (już pare osób na forum malowało wykładziny, półki) i jazda! :)
Ostatnio edytowane przez Ronin ; 25-07-2014 o 23:39
Wnętrze mam bananowe
Druciarstwa nie będzie :) jednak na przykrecenia rolet myślę że znajdę patent jak ori
Pytanie: gdzie montuje się uchwyt małych trojkatnych rolet? Tzn do czego rolete rozwijamy i przyxzepiamy?
U góry mają z tego co pamiętam plastikowy zaczep. Dodatkowo do poprzeczki oddzielającej szyby, w górnej jej części (jest tam ori otwór, który zobaczysz po zdjęciu czarnej maskownicy) musisz przykręcić blaszkę o numerze 51 16 8 169 707. Na dole natomiast potrzebna jest Ci blaszka przynitowana do sklejki z boczka. Niestety nie znalazłem numeru części. Jej zadaniem jest blokowanie rolety przy boczku.