Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: M62 4.4 Instalacja gazowa chce w³o¿yæ sam.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Sk±d
    MD/ KRK

Post M62 4.4 Instalacja gazowa chce w³o¿yæ sam.

Witam wszystkich :)

Posiadam bmw z silnikiem m62 v8 4.4 bez vanos i zamierzam do niej za³o¿yæ instalacje sekwencyjn± rozmawiaj±c z wieloma warsztatami i nie tylko zamierzam za³o¿yæ ja samodzielnie z tego i tylko tego wzglêdu ze wiêkszo¶æ warsztatów chce za za³o¿enie od 3500z³ do 5500 za t± sama instalacjê. rozbie¿no¶æ cenowa bierze sie z tego ze jeden warsztat chce za us³ugê 2500z³ a drugi 1000z³ Nie wiem za co no ale ok. Korzystaj±c z tego ze jestem Mechanikiem i zajmujê sie bmw na codzien nie mam zamiaru komu¶ buliæ kasy za co¶ czego i tak nie zrobi dobrze bo z tych najlepszych te¿ nie by³em zadowolony a te¿ brali krocie. Jak chcesz mieæ co¶ zrobione porz±dnie zrób to sam i taka prawda jest.

Do sedna Panowie potrzebuje tylko info na temat co zakupiæ?
    Napewno instalacjê http://autogaz-market.pl/3565-Stag-3...E-FILTR-H.html Wyszuka³em tak± tutaj trzeba zmieniæ tylko reduktor z jednego na dwa.
    napewno te¿ butlê z zaworem.

ale co oprócz tego mi bedzie jeszcze potrzebne?

Wszystkim dziekuje za radê i czekam na jakie¶ podpowiedzi sugestiê. ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2013
    BMW
    E38 M60B40 Manual
    Sk±d
    Mielec
    http://www.phjacus.pl/AC-STAG-c147.html
    Tu masz wiekszy wybór i chyba ciut taniej.
    Do tych zestawów musisz doliczyc miedz fi 8 ,we¿e gazowe i wodne i oczywi¶cie butle,zawór do tankowania.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Bingo
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Sk±d
    Harklowa
    A masz kogo¶ kto wypisze homkê? Osobi¶cie te¿ nie mam zaufania do "gazowników" i bywa³o ,¿e sam je sobie zak³ada³em :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Sk±d
    MD/ KRK
    Cytat Zamieszczone przez Bingo Zobacz posta
    A masz kogo¶ kto wypisze homkê? Osobi¶cie te¿ nie mam zaufania do "gazowników" i bywa³o ,¿e sam je sobie zak³ada³em :)
    z Homologacj± w Pl niema problemu jak i z wieloma rzeczami dobrze przecie¿ wiecie ;) Tak nie ufam im i tak szczerze to nie bede tu wytykaæ gazowników bo to nie w tym rzecz ale uwierzcie mi ze rozmawia³em z wieloma i zak³ada³em nie jeden gaz i naprawde czym wiecej aut cz³owiek zagazuje u kogo¶ to tym mniej ma zaufania do gazownika. Wiec dlatego taka dezyzja pad³a z mojej strony i¿ zrobiê to sam ;)

Cytat Zamieszczone przez bawarczyk88i Zobacz posta
    http://www.phjacus.pl/AC-STAG-c147.html
    Tu masz wiekszy wybór i chyba ciut taniej.
    Do tych zestawów musisz doliczyc miedz fi 8 ,we¿e gazowe i wodne i oczywi¶cie butle,zawór do tankowania.
    Ok dzieki wielkie jak jeszcze co¶ kto¶ wie i jakie¶ rady to bardzo bym prosi³ ;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Domel
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    e65 745i 2001
    Sk±d
    Wroc³aw
    potrzebujesz homologacje i fakture do wbicia w dowód. Jak za³atwisz sobie to na lewo to nielegalne jest. wrazie np po¿aru rzeczoznawca stwierdzi, ¿e to od instalacji to bedzie mia³ k³opoty ten co to wystawi i nawet firma ubezpieczaj±ca mo¿e nie wyp³aciæ.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Sk±d
    MD/ KRK

Cytat Zamieszczone przez Domel Zobacz posta
    potrzebujesz homologacje i fakture do wbicia w dowód. Jak za³atwisz sobie to na lewo to nielegalne jest. wrazie np po¿aru rzeczoznawca stwierdzi, ¿e to od instalacji to bedzie mia³ k³opoty ten co to wystawi i nawet firma ubezpieczaj±ca mo¿e nie wyp³aciæ.

Nie na lewo lecz kto¶ kogo znam moze sprawdziæ taka instalacjê i wydaæ opinie na jej temat. Po za tym do wbicia w dowód trzeba mieæ HOMOLOGACJE instalacji LPG oraz Homologacjê butli faktura to nie jest problem bo i tak jej w wydziale nikt nie wymaga przynajmniej u mnie a jak trzeba bedzie to te¿ sie za³atwi ;) ;) Pozdrawiam

Podobne w±tki

1. Jaka instalacja gazowa do 740
    Przez max w dziale LPG / CNG
    Odpowiedzi: 94
    Ostatni post / autor: 18-03-2012, 18:26

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •