Witam. Już jakiś czas obserwuję to forum i dzięki Waszym postom wiele problemów rozwiązałem sam. Jest to moje pierwsze E38 (silnik M51), którego "przypadkowo" stałem się właścicielem ok. 3,5 roku temu. Auto ze względu na zły stan techniczny (wizualny też) wymagało sporego nakładu finansowego. Poprzedni właściciel - znajomy zmuszony był sprzedać je na części, resztę zezłomować. Postanowiłem mimo wszystko je odkupić za symboliczną kwotę i pomału doprowadzić do stanu używania. Drugi raz poważnie bym się zastanowił, a w przypadku silnika M51 nie podjąłbym takiej decyzji.
Auto z 1996 roku. Dokładnie 04.96. Przebieg obecnie 460 tyś km. Sprowadzone do Polski w 2004 r. Poprzedni właściciel początkowo o nie dbał z czasem pojawiły się problemy nie tylko finansowe i ostatecznie przez kilka ładnych lat w aucie nie było robione zupełnie nic dopóki nie stałem się jego właścicielem. Rok temu miałem małą kolizję (Pan z rocznika 1928 nie widział mnie na drodze i wyjechał z prawej strony) na szczęście jechałem powoli i nic poważnego temu Panu się nie stało, a ja przekonałem się że E38 to "czołg". Obecnie auto w bardzo dobrym stanie (jak na 18 lat). Daje dużą przyjemność z jazdy. Parę rzeczy jest jeszcze do zrobienia ale powoli myślę o kolejnym E38 z końca produkcji z silnikiem M62... jednak póki co jest M51 :)