Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Przekladka kierownicy i reszty w angliku / problematyczna ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m52 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez KaZi
    dużo pierdołków np klamki.
    hmm klamki ? nie potzrebowalem nowych:)
    Biały

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E36
    Cytat Zamieszczone przez bialydaro
    I masz zamek po stronie pasażera teraz :P

Ja z zasady nie jestem za tego typu ograniczeniami jak nie zezwalanie na rejestracje w Polsce. Ale wolałbym na drodze zbyt często nie spotykać mistrzów z kierownicą po prawej, to nie na moje nerwy :)

Cytat Zamieszczone przez bialydaro
    Klamka zewnętrzna - z kluczykiem....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m52 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez TomekB
    I masz zamek po stronie pasażera teraz :P
    nie mam :] bo w ogole nie mam zamkow w klamkach :) centralny z pilota.. jesli bron boze by sie cos zepsulo pilot siadl lub cos wtedy jezeli przekrece w bagazniku zamek w prawo ottwiera sie cale auto cantralnym wiadomo ;) myslalem ze wy tez tak macie ?
    Biały

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    no wlasnie gdzies czytalem ze polska nie moze zakazac rejestracji auta technicznie sprawnego tylko dlatego ze kiera jest po drugiej stronie jakis koles podal sprawe do trybunalu i wygral i mialo cos byc w przyszlym roku co do wymiany czesci to wymienic trzeba caly przod fotele i cala reszte ( mialem okazje jechac vovo przelozonym i trzeba bylo zapinac pasy u pasazera bo pikalo ze kierowca ma nie zapiete ) Jak dla mnie to nie to A kolega ostatnio mi mowil ze chyba w olszynie robia bez problemu pierwszy przeglad i to z kiera po drugiej stronie( ale to tylko pogloski ) pozdrawiam ;) co do jazdy po drugiej stronie to polowa polski w uk jezdzi swoimi autami i jakos to nikomu nie przeszkadza wiec czemu tu mialo by przeszkadzac :|

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Wielu Polaków nie potrafi jeździć z kierownicą po lewej a co dopiero po prawej stronie - no i chyba w tym będzie problem, ehh zresztą polak zawsze coś pokąbinuje aż w końcu przestanie się opłacać i się skonczy....Kiedyś były składaki, teraz angliki a potem jakies statkikosmiczne, czołgi ..co by to nie było.... damy rade :) :) :)

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Dziś na odcinku ponad tyś km niestety zauważyłem duży wzrost aut na blachach ...GB, NL i innych ..... i z całą odpowiedzialnością stwierdzam ....Ci ludzie nie "POTRAFIĄ JUŻ U nas PROWADZIĆ AUT " ( z całą odpowiedzialnością piszą nas z małej resztę z dużej) ...... Raczej nie ma przypływu rdzennych mieszkańców wysp do Polski bo są wyprzedaże ..... Więc śmiało twierdze,że to "nasi" .....Ponad 8 razy gwałtowne !!!!!!! Hamowanie !!!!! Bo panu się zechciało na lewy bo przecież prawie "u siebie" ..... wielokrotne oznaki długimi i lewym kierunkiem ( w polsce oznacza wyprzedzanie nie skręt w uliczkę !!!!) nic nie dają .....

Pomagał jak zwykle aparat z flashem ..... To odziwo pomoże nawet tym co do lusterka wewnętrznego muszą się podnośić z fotel kierowcy !!!!!! 8/ 8/ 8/ 8/

Przepraszam osoby ,które poprawnie jeżdzą z GB na PL i odwrotnie ..... Lecz to co dziś zobaczyłem otworzylo mi scyzoryk w kielni....

A Edyta górniak po nagranej płycie w GB (była 2 tygodnie) mówiła ...hmmm z rażącym brakiem naszego ojczystego - jak to słowo u "WAS" ten no karpet aaa przypomniałam sobie !!!! wykładzina ........ przepraszam czym to spowodowane ??????

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 iL
    Zgodzę się z przedmówcą :]
    Większość autek, niekoniecznie ze znaczkami GB, nawet z samym D łamie i nie szanuje naszych przepisów drogowych. Taki jeden, stary znajomy glina mówi, że to tacy farbowani Niemcy, oryginalny nie złamie przepisów gdyż za dobrze go w kraju ojczystym wychowali.
    Smutny jest fakt szpanerstwa i chamstwa wśród Polaczków. Lecz co kraj to obyczaj.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez Anatol

A Edyta górniak po nagranej płycie w GB (była 2 tygodnie) mówiła ...hmmm z rażącym brakiem naszego ojczystego - jak to słowo u "WAS" ten no karpet aaa przypomniałam sobie !!!! wykładzina ........ przepraszam czym to spowodowane ??????

Tak jak Polacy bardziej niemieccy od Niemców po.... miesiącu pobytu. Zapominają języka. Za grosz godności :razz: Jak ja lubię na takich trafiać i ich ośmieszać w towarzystwie :]

Cytat Zamieszczone przez Anatol
    Dziś na odcinku ponad tyś km niestety zauważyłem duży wzrost aut na blachach ...GB, NL i innych ..... i z całą odpowiedzialnością stwierdzam ....Ci ludzie nie "POTRAFIĄ JUŻ U nas PROWADZIĆ AUT " ( z całą odpowiedzialnością piszą nas z małej resztę z dużej) ...... Raczej nie ma przypływu rdzennych mieszkańców wysp do Polski bo są wyprzedaże ..... Więc śmiało twierdze,że to "nasi" .....Ponad 8 razy gwałtowne !!!!!!! Hamowanie !!!!! Bo panu się zechciało na lewy bo przecież prawie "u siebie" ..... wielokrotne oznaki długimi i lewym kierunkiem ( w polsce oznacza wyprzedzanie nie skręt w uliczkę !!!!) nic nie dają .....

Pomagał jak zwykle aparat z flashem ..... To odziwo pomoże nawet tym co do lusterka wewnętrznego muszą się podnośić z fotel kierowcy !!!!!! 8/ 8/ 8/ 8/

Przepraszam osoby ,które poprawnie jeżdzą z GB na PL i odwrotnie ..... Lecz to co dziś zobaczyłem otworzylo mi scyzoryk w kielni....

No i może właśnie ze względu na takich przybywa fotoradarów i tajniaków a mandaty rosną.... Tylko dlaczego mają na tym cierpieć ludzie potrafiący zachować zdrowy rozsądek na drodze?... Osobiście kiedyś uwielbiałem dalekie trasy po naszym pięknym kraju. Teraz wycieczka 350km to kara. Ulgą jest tu ulubiona bryka... Ale zmaganie się z wszelkiego rodzaju środkami prewencji i idiotami jest naprawdę męczące.

Uprawnienia umieszczania postów