za 400zł chcesz się sam babrac z tak zdupcona robotą??? daj luz zaoszczedzisz 50zł a spartolisz albo narobisz sie jak dzik
za 400zł chcesz się sam babrac z tak zdupcona robotą??? daj luz zaoszczedzisz 50zł a spartolisz albo narobisz sie jak dzik
z jednej strony racja, ale 400 to koszt obszycia, a zdemontować i zamontować i tak muszę sam, później to zawieźć i przywieźć...
ale często jest tak jak piszesz, że oszczędność pewnie będzie 50zł. a człowiek się narobi i będzie miał ochotę rzucić to w kąt..
Jeszcze zobaczę, w tym miesiącu na pewno nie będę tego ruszał, jeżdżę tak 3 lata, więc miesiąc nie robi różnicy ;)
E38 730 '94 manual
ex:
Porsche 944 s2 '91
Mondeo 2.5 V6 aut. '97
Mondeo 1.8 '95
Volvo 850 '96
BMW 520 Kombi '97
w e32 rozbierałem wszystko sam, auto było z szybrem , wcale jakoś długo to nie szło , i nie musiałem się martwić że potem ktoś mi powie bo wie Pan to pękło , tamto się uszkodziło bo już stare było .... zawiezienie i przywiezienie to nie problem , chyba że tapicera ma się 200 km dalej , co do klejów polecam gęste w sprayu anie z pędzla i nie dać się nabrać na kleje tapicerskie ( te zwykłe ) których na co dzień używają do mebli , mogą być też kleje w sprayu do materiałów , tworzyw , wykładzin itd
Wczoraj wymieniałem podsufitka w swojej e38 z szybrem.Zdjęcie starej i założenie nowej czas ok 3 godz. Na forum jest dużo wątków ze trzeba demontaż fotele lub tunel środkowy. Bez problemu wchodzi bez demontażu.
Jutro zamawiam materiał na podsufitkę i boczki, ale chyba wezmę 4 metry materiału. Z tego co wyliczyłem to powinno wystarczyć na podsufitkę, słupki i może się szarpnę na tylną półkę (tą machnę na koniec czarnym szprejem). Do tego 3 puszki kleju.
Koszty:
4 mb x 27= 108zł
3 x 14 = 42zł
przesyłka 14 zł
Razem = 164 zł.
Na razie gromadzę materiał, jak tylko się za to wezmę to podeśle foto sprawozdanie ;)
E38 730 '94 manual
ex:
Porsche 944 s2 '91
Mondeo 2.5 V6 aut. '97
Mondeo 1.8 '95
Volvo 850 '96
BMW 520 Kombi '97
czekam jak to wyjdzie podeślij jakieś zdjęcia jak zrobisz bo ja myślę oklejać na czarno.
Odgrzeję kotleta, ale temat myślę, że cały czas aktualny.
W poszukiwaniu oryginalnego materiału na podsufitkę natrafiłem na ofertę firmy Modeco z Białego stoku. Oferują szary materiał o kodzie B05 https://modeco-sklep.pl/podsufitka-b...39-p-2064.html
Czy ktoś na żywo widział owy materiał? Jest identyczny jak oryginalny?
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Nie polecam ori materiałów. Lepiej użyć czegoś nowszego.
Broń Masowego Wyprzedzania
Oczywiście, że taki temat zawsze aktualny! Swego czasu byłem żywo zainteresowany kupnem materiału na podsufitkę. Po długich poszukiwaniach stanęło na tym, że chyba skuszę się na alcantarę.
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/