Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 17

W±tek: Reset

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 750
    Sk±d
    Swinoujscie

Reset

Prosze o pomoc mam nastêpuj±cy problem.Dzisiaj przy próbie przeczyszczenia przeka¼nika abs otworzy³em skrzynkê z bezpiecznikami i od³±czy³em który¶ z komputerów,pierwszy od do³u.Dotego wszystkiego kolega który mi pomaga³ nie wy³±czy³ zap³onu.Oczywi¶cie przeka¼nika nie znalaz³em kó......a.Wszystko pod³±czy³em tak jak by³o,wsiadam do auta przekrêcam stacyjke auto odpala a tu komunikat getribenotprogam czy cos takiego.Próbowa³em siê pod³±czyæ z komp. diagnostycznym skasowaæ b³±d a tu brak sygna³u(po³aczenia)z skrzyni± biegów.Bardzo proszê mo¿e kto¶ spotka³ siê ju¿ z takim problemem.Mo¿e jak zresetuje komp. ten b³±d zniknie
    Bmw 750 rok 1997

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    No nie wierzê Grzeba³e¶ w skrzynce na w³±czonym zap³onie ??

A poza tym, ¿e nie masz komunikacji ze skrzyni± jeszcze jakie¶ b³êdy siê pojawi³y ??
    Gra muzyka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 750
    Sk±d
    Swinoujscie
    No niestey grzeba³em,tylko ten jeden mi wywali³o. Jnne wykasowa³em np.b³±d imobilajzera.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    E38 740 '98 m62tub44
    Sk±d
    z Polski
    Od³±cz klemy na d³u¿ej pozwol sie kompowi zresetowac i sprawdz mo¿e pomo¿e, jak nie to jest inny sposób na reset wystarczy poszukaæ.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 750
    Sk±d
    Swinoujscie
    Na d³u¿ej tzn. noc.Mam pewne obawy ¿e przez moje niedopatrzenie bêde mia³ zajefajne koszta przed ¶wietami.Masakra.(Szuka³em na forum i nic nie znalaz³em co do resetu, tylko model e32 znalaz³em)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    Cytat Zamieszczone przez robak190382 Zobacz posta
    od³±czy³em który¶ z komputerów
    A nie wiesz mniej wiêcej który?

Cytat Zamieszczone przez robak190382 Zobacz posta
    Oczywi¶cie przeka¼nika nie znalaz³em
    Czyli mam rozumieæ ¿e teraz sobie je¼dzisz bez jednego przeka¼nika? No to jest chyba podstawowy problem. Wsad¼ nowy i wtedy sprawd¼ co i jak dzia³a.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 750
    Sk±d
    Swinoujscie
    W skrzynce by³y 3 komp. poziomo od³aczy³em ten 3 od szyby czyli pierwszy od do³u a przeka¼mik jest ca³y czas na swoim miejscu go nieznalaz³em,mia³em go tylko przeczy¶cic.Gdzie¶ na naszym forum znalaz³em ¿e czêsto ten przek¼nik utlenia siê i niewysy³a sygna³u na pompe abs.Przed t± ca³± akcja wy¶wietli³ sie mi abs i asc ,pod³±czy³em pod kompa i pokaza³ przela¼nik abs

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    e38 740iA
    Sk±d
    Wroc³aw
    Przeka¼nik jest pod komputerami (obok s± równie¿ od wycieraczek). Musisz wyj±æ komputery, zdj±æ aluminiow± ramkê w któr± s± wsuwane i g³êbiej siê one znajduj±. Ró¿owy to ABS.
    Chcia³bym umrzeæ jak mój dziadek, we ¶nie, a nie w panice jak jego pasa¿erowie..

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 750
    Sk±d
    Swinoujscie
    Ok wszystko spoko dziêki za pomoc teraz ju¿ wiem gdzie znajduje siê przeka¼nik.Teraz mam wiêkszy problem komp. nie ³±czy siê ze skrzyni± biegów, obawiam siê ¿e uszkodzi³em przeka¼nik skrzyni podczas od³anczania.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Tomar
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E38 m62b44 , E39 m62b44
    Sk±d
    Warszawa
    Obstawiam nie przekaznik, ± uszkodzenie komputera skrzyni. Tez mia³em komunikat o nie³aczeniu siê komputera ze skrzynia. U mnie komp pad³ po bardzo dlugim postoju na wyladowanum akumulatorze. Kupi³em uzyawnego za 200z³ i jak rêk± odj±³ :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •