Dzięki wielkie Bingo, nareszcie jakiś konkret :) Tak to czytam co piszesz i coraz bardziej rodzi się we mnie dylemat czy w takim razie nie wsadzić jednak niefabrycznego radia + przejściówka obsługująca sterowanie z kierownicy (sprawa kluczowa dla mnie żeby to zostawić) i wtedy z bani konwerter tylko wszystko klasycznie.
Spotkałem się także z opiniami w necie, że nawet podłączenie porządnego radia, pod fabryczne głośniki nokia "dużo" polepsza w jakości dźwięku, prawda to?
Kolejna kwestia - jeśli mogę coś zdziałać na przodzie bez większej rzeźby (nie chce mi sie, nie mam czasu, dość sie już narzeźbiłem w autach swoich do tej pory i wole rozwiązania z mniejszym efektem ale bardziej plugnplay) - to czy wsadzenie dobrych głośników 130mm coś da ? (np. plus porobienie otworów w tych plastikowych pudłach rezonansowych, bo jak dobrze zrozumiałem nie pozwalają one za bardzo żeby głośnik zszedł nisko na tyle na ile może sam głośnik...?
Kurde no chciałem się nie bawić samemu tylko oddać raz w życiu do jakiegoś zakładu caraudio żeby zrobili porządnie... przecież to niby nie jest trudna sprawa podłączyć wzmacniacz i subwoofer, no i na 3 zakłady z którymi sie skontaktowałem, 2 odmówiły roboty przy E38 za kwoty mniejsze niż kilka tys pln, a trzeci rzucił ceną 500zł za poprowadzenie kabla :D więc bede skazany na rzeźbę samodzielną po staremu :D