Przerabiałem już kilka E39 i powiem ,że łatwiej zrobić audio w golfie niż w tych autach.Obecnie pracuję nad swoją E38 :) Więc po pierwsze zapomnij o hi-low - nie działa za dobrze ,generuje zakłócenia i obcina pasmo. Wyprowadzenie RCA z każdego radia czy wzmaka to nie jest wielki problem i każdy elektronik Ci to zrobi.Co do przewodów sygnałowych to najlepsza droga niestety środkiem - tunelem. E38 to masa przewodów elektrycznych.Zasilanie świetnie się podłącza właśnie do rozdzielacza w bagażniku - masę najlepiej bezpośrednio pod klemę.Oczywiście zawsze zalecam głośniki 165 bo niestety na 130 szału nie ma szans zrobić. Problem polega na tym,że konstrukcja drzwi E38 jest taka,że wszystko się w środku telepie,brzęczy i trzeszczy dlatego jest sporo pracy przy wygłuszeniu,dopasowaniu paneli,głośników i uszczelnieniem tego wszystkiego. Tylko porządnie dobrane i zamontowane głośniki dadzą efekt końcowy. Te dystanse są bardzo dobre ale montaż to nie PNP :) Mocniejsze ,sensowne 165-tki nie mieszczą się w nie więc konieczne jest lekkie przytarcie,trzeba je też położyć na piance i uszczelnić.Wytłumić drzwi najlepiej matami butylowymi (dobre są z GSM nanobutyl). Powodzenia w dokonywaniu ulepszeń :)
P.S. Trzeba pamiętać ,że przednie głośniki obsługują zestaw głośnomówiący telefonu i po wymianie na 1-cewkowy głośnik telefon nie działa. Ja zastosowałem dodatkowy głośnik ze starego zestawu HF Nokii ,który został zamontowany obok gongu.

Odpowiedz z cytatem