Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [ wnetrze] Czy w przedniej popielniczce jest podświetlenie ?

Cytat Zamieszczone przez mat
    ja tam bym wolał webasto niż popielniczkę ja z kolei mam panel analogowy od klimy i lewa część mi się nie świeci a jak tam się dostać ktoś wie :D

mi też popielniczka się świeci
    Jak nie masz navi, to demotuj po kolei: schowek na monety, wyświetlacz MID i potem panel klimy.

Schowek na monety wystarczy wyszarpnąć, Wyświetlacz MID - musisz np. nożem zwolnić zaczep u góry, na środku.

A panel klimy wypchniesz po wyjęciu panela MID.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak
    dzięki wielkie w takim razie się na pewno za to zabiorę, a orietnujesz się może jakie są żarówki panelu od klimy analogowym, dostanę je w zwykłym sklepie elektronicznym??
    e32 v8 manual

Niestety, panela manualnego nie widziałem. Wg ETK do panelu idą dwie żarówki o parametrach 12V/1,2W. Wg cennika BMW jedna kosztuje 7,5zł (dość drogo) ale wg innego obrazka wygląda, że to jest zwykła żaróweczka, jaką dostaniesz na stacji w cenie 1 - 2 zł (wygląda, że jest to zwykła wsuwana żarówka, taka jak do deski rozdzielczej w Polonezie ;D )

Vip Vip
    BMW
    X5
    niezupełnie, żarówki są trochę mniejsze i w takich małych oprawkach z których ciężko je wyjąc myślę żebyś poszukał na szrocie z jakiegoś starego licznika pomarańczowa oprawka to 1.1W a czarna 1.2W albo odwrotnie

Vip Vip Awatar max mt
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Cytat Zamieszczone przez mat
    ja tam bym wolał webasto niż popielniczkę ja z kolei mam panel analogowy od klimy i lewa część mi się nie świeci a jak tam się dostać ktoś wie :D

mi też popielniczka się świeci
    Jak nie masz navi, to demotuj po kolei: schowek na monety, wyświetlacz MID i potem panel klimy.

Schowek na monety wystarczy wyszarpnąć, Wyświetlacz MID - musisz np. nożem zwolnić zaczep u góry, na środku.

A panel klimy wypchniesz po wyjęciu panela MID.
    Mam dokładnie to samo lecz prawa strona nie świeci tylko jest pewien problem nie mam schowka na monety, a wyświetlacz DSP jak to zdemontować?
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Wg dokumentacji najpierw trzeba wyjąć kaseciaka. Dalej tak, jak było napisane wyżej. Aby wyjąć odtwarzacz, trzeba zdjąć zaślepki, odkręcić śruby i wyciągnąć urządzenie.

Vip Vip Awatar max mt
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Dzięki serdeczne, mam nadzieję że jak wszystko złożę do kupy to dalej będzie grało jak przedtem :D
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740iA 1999 r.
    Cytat Zamieszczone przez Kempes Zobacz posta
    niezupełnie, żarówki są trochę mniejsze i w takich małych oprawkach z których ciężko je wyjąc myślę żebyś poszukał na szrocie z jakiegoś starego licznika pomarańczowa oprawka to 1.1W a czarna 1.2W albo odwrotnie
    ostatnio "przygasła" mi jedna strona zegarów. W związku z tym mam pytanie czy żarówka, która się przepaliła daje światło białe (i jest pomarańczowa oprawka) czy sama żarówka świeci na pomarańczowo.
    Pozdrawiam Jaro

ex 540i 6b
    ex e39 525i
    ex e38 735iA
    ex e39 540iA

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Jeśli masz na myśli wyświetlacz u dołu licznika to są tam zwykłe białe żaróweczki, bodajże 1.2W
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740iA 1999 r.
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Jeśli masz na myśli wyświetlacz u dołu licznika to są tam zwykłe białe żaróweczki, bodajże 1.2W
    dzięki, a dokładnie chodzi o miejsce gdzie jest wyświetlana temperatura
    Pozdrawiam Jaro

ex 540i 6b
    ex e39 525i
    ex e38 735iA
    ex e39 540iA

Uprawnienia umieszczania postów