Wiedzy moze nie, ale troche czasu. Trzeba sciagnac kolektor ssacy, wtryski czasem sa zapieczone takze przydalby sie taki ciezarek bezwładnościowy do wybijania. Obowiazkowo nowe podkładki pod wtryskiwacz.
Wiedzy moze nie, ale troche czasu. Trzeba sciagnac kolektor ssacy, wtryski czasem sa zapieczone takze przydalby sie taki ciezarek bezwładnościowy do wybijania. Obowiazkowo nowe podkładki pod wtryskiwacz.
A to odpada sam tego nie zrobie myślałem ze one sa na wierzchu i wystarczy cos odkręcić i wymienić dzięki za odpowiedź. Tylko sie teraz modlic zeby nie padl w drodze do polski.
Witam a macie może jakis sprawdzone miejsce do wtryskow kolo zielonej gory woj lubuskie bo to vo podales to ponad 4 godz w jedna. Nie wiem o co chodzi odebralem auto i wczoraj wszystko bylo ok a dzisiaj rano znowu mi obroty falowaly. Wiec obawiam sie ze kolejny wtrysk nie domaga albo te partacze zalozyli jakąś tandetna maf i watpie zeby ja adaptowali
Bosch Service szukaj. Tam co podalem mozesz wyslac, w ciagu 2-3 dni kompletna regeneracje powinni zrobic, jak trzeba bedzie. Z tym MAF to sprobuj odpalic bez niego i czy wtedy bedzie falowac.
Znaczy tak rano troszkę obroty zafalowaly ale bez trzęsienia buda tak jak to bylo przed naprawą a na przerwie w robocie odpaliłem i nie falowaly mozliwe ze maf sie uczy albo cos takiego?
http://www.diesel-trzebniak.pl
Korzystal ktoś?
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
Chyba nie aktualne zrobiłem test wtryskow w inpie i wszystkie korekty byly na poziomie +-0.6 nie wiem gdzie w inpie zapisuja sie zrzuty ekranu w innym tescie obroty na wszystkich cylindrach byly ok 700 w sumie tam gdzie pokazuje ilos powietrza wartość mierzona byla taka jak oczekiwana. Jak znajde te zrzuty to zamieszcze.
Jak odebrałem auto z warsztatu obroty z rana byly ok a wczoraj i dzisiaj faluja na masakre a dzisiaj nawet falowaly troche na cieplym? Czy to mozliwe ze przeplywke zalozyli jakas inna i trzeba ja zakodowac? Bo juz naprawdę rece opadaja?
Wtryskiwaczy piezzo elektrycznych jeszcze sie nie regeneruje.
Ale sprawdzic mozna
http://www.wolinski.com.pl/wtryskiwacze/wtryskiwacze-piezoelektryczne.html
lukassolski podjedz do kogos kto ma pojecie, odpalales bez przeplywomierza?
W skrzyni nie masz bledow?
Podczas jazdy ze stala predkoscia na 6 biegu i obrotami 1100-1400 faluje?
Sprawdz szczelnosc od filtr powietrza>turbo>intercooler>egr (kolektor)
Ja mialem pekniecie 10mm przy gumie EGR i obroty falowaly mi na jalowym +/-30.
Ostatnio edytowane przez lysy_k ; 18-07-2014 o 05:53