Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 31 do 40 z 44

W±tek: Wymiana automatu 5HP24 na manual

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2014
    BMW
    E65 3.0D
    Sk±d
    Barlinek
    Dla mnie rowniez dobry automat to podstawa. Siudema jest autkiem komfortowym a jak komfort to tylko automat.
    Manual bardziej do zapierdzielania a jak do zapierdzielania to napewno nie 7 bo objada ja o polowe mniejsze samochody z mniejszymi silnikami wiec dla mnie bez sensu. Ale oczywiscie jak kto woli i wedle zyczenia :)
    Pozdrowka.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Byczus
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    E39 530dAT, E32 730i V8 manual
    Sk±d
    Poznañ
    Cytat Zamieszczone przez pokolacji Zobacz posta
    Spec robi naprawde dobrze. Nie kantuje. Nie wklada szajsu. Nic nie ukrywa. Wszystko konsultuje i dziala expresowo jak sie juz wyczeka na swoja kolejke... warsztat znajduje sie w okolicach poznania. Jestem raczej upierdliwy i jak cos robie to chcem zeby bylo naprawde zrobione fachowo i nigdy sie nie zawiodlem. Dokladne namiary moge podac na prv.
    p.s koncze reklamy bo zaraz powiecie ze tam pracuje albo to moj brat :)
    pzdr.
    mam nadziejê, ¿e ta firma to LKTEC w Prze¼mierowie, bo za trzy godziny oddajê tam E39 530d na ratowanie swojego GMa :D
    Jest BMW E39 530dA Touring 2001r.

Jest BMW E32 730i V8 manual 1992r.

By³o BMW E34 525i manual 1991r.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    e38
    Sk±d
    Koszalin
    Blog
    2
    Kupi³em u¿ywana niby sprawna w ¶rodê wk³adam i zobaczymy

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Cytat Zamieszczone przez KamilW Zobacz posta
    Ja wa³u nie docina³em, s± owszem firmy co siê tym zajmuj± i robi± od razu wywa¿anie, ¿eby nie by³o w³a¶nie telepania ca³± bud± podczas jazdy. [...]
    Podepnê siê tutaj ze swoim pytaniem. Czy od zu¿ytego ³±cznika elastycznego wa³u, te¿ mo¿e pojawiæ telepanie przy okre¶lonych prêdko¶ciach / obrotach wa³u?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2014
    BMW
    E65 3.0D
    Sk±d
    Barlinek
    Cytat Zamieszczone przez Byczus Zobacz posta
    mam nadziejê, ¿e ta firma to LKTEC w Prze¼mierowie, bo za trzy godziny oddajê tam E39 530d na ratowanie swojego GMa :D
    Niestety nie... ta firma jest kawalek dalej w miejscowosci wysogotowo. Wlasciciel nazywa sie Stefurak.
    Co do firmy lktec to znam tylko jedna osobe ktora tam robila skrzynie i nie powiem ci nic dobrego. Kolega bral odemnie namiar. Tlumaczylem mu przez telefon jak dojechac i dojechal ale kawalek blizej i zrobil wlasnie u nich. Wiem ze wracal na reklamacje... z tego co pamietam to zastosowal czesci jakies regenerowane a nie nowe czy jakos tak. Ten moj spec wklada wszystko ori bezposrednio z zfa.
    Wrazie co numer moge podac na prv.
    Pozdro.

Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Podepnê siê tutaj ze swoim pytaniem. Czy od zu¿ytego ³±cznika elastycznego wa³u, te¿ mo¿e pojawiæ telepanie przy okre¶lonych prêdko¶ciach / obrotach wa³u?
    Moze na 100% bo mialem kiedys takie cus.
    Pzdr
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 15-01-2015 o 09:28

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Moze na 100% bo mialem kiedys takie cus.
    Pzdr
    Ok. Dziêki :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar YBSA
    Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    730d 2001r.
    Sk±d
    WPZ
    Ok. Dziêki :)
    Mo¿esz bardziej opisaæ problem? Co masz na my¶li pisz±c "telepanie"?

- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klêkaj±?
    - bo to jedzie BMW e38 synku...
    -------------------------------------------------
    ///M-Sport Individual

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Nawi±za³em do "telepania" przy niewywa¿onym wale. Ja mam zdiagnozowany zu¿yty ³±cznik elastyczny wa³u. W ¦wiêta, gdy zrobi³o siê mocno ch³odniej, po rozpêdzeniu auta do oko³o 150km/h i puszczeniu gazu, auto swobodnie zwalniaj±c w przedziale 120-140km/h wpada³o w bardzo du¿e wibracje.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Byczus
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    E39 530dAT, E32 730i V8 manual
    Sk±d
    Poznañ
    Niestety nie... ta firma jest kawalek dalej w miejscowosci wysogotowo. Wlasciciel nazywa sie Stefurak.
    Co do firmy lktec to znam tylko jedna osobe ktora tam robila skrzynie i nie powiem ci nic dobrego. Kolega bral odemnie namiar. Tlumaczylem mu przez telefon jak dojechac i dojechal ale kawalek blizej i zrobil wlasnie u nich. Wiem ze wracal na reklamacje... z tego co pamietam to zastosowal czesci jakies regenerowane a nie nowe czy jakos tak. Ten moj spec wklada wszystko ori bezposrednio z zfa.
    Wrazie co numer moge podac na prv.
    Pozdro.
    hmm no to rzeczywi¶cie mnie nie pocieszy³e¶... czyta³em ogólnie opinie i na forum audi i merca go polecali, no nic zobaczymy, da³ sobie tydzieñ czasu na naprawê.
    apropo; mia³em ok 5 tys km temu wymieniany olej w skrzyni biegów, czy mam poinformowaæ o tym warsztat czy jest to bez ró¿nicy i powinni zalaæ znowu nowy?
    Jest BMW E39 530dA Touring 2001r.

Jest BMW E32 730i V8 manual 1992r.

By³o BMW E34 525i manual 1991r.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2014
    BMW
    E65 3.0D
    Sk±d
    Barlinek
    Cytat Zamieszczone przez Byczus Zobacz posta
    hmm no to rzeczywi¶cie mnie nie pocieszy³e¶... czyta³em ogólnie opinie i na forum audi i merca go polecali, no nic zobaczymy, da³ sobie tydzieñ czasu na naprawê.
    apropo; mia³em ok 5 tys km temu wymieniany olej w skrzyni biegów, czy mam poinformowaæ o tym warsztat czy jest to bez ró¿nicy i powinni zalaæ znowu nowy?
    Nie sugeruj sie zabardzo bo znam tylko jeden przypadek i to bylo raczej dawno wiec jesli doczytales sie pozytywnych opinii to pewnie bedzie oki.
    Co do oleju to moje skrzynie zazwyczaj padaly po jego wymianie i przy naprawie zawsze zalewali mi nowy... ale to pewnie zalezy od tego jak sie uszkodzila skrzynia... czy dostaly sie opilki do oleju itd.
    Pzdr.

Nawi±za³em do "telepania" przy niewywa¿onym wale. Ja mam zdiagnozowany zu¿yty ³±cznik elastyczny wa³u. W ¦wiêta, gdy zrobi³o siê mocno ch³odniej, po rozpêdzeniu auta do oko³o 150km/h i puszczeniu gazu, auto swobodnie zwalniaj±c w przedziale 120-140km/h wpada³o w bardzo du¿e wibracje.
    Jesli jest zdiagnozowany lacznik to zacznij od jego wymiany bo napewno moze powodowac wibracje takie jak opisujesz... u mnie bylo bardzo podobnie i wine za to ponosil wlasnie ten lacznik. Wiadomo ze przyczyna moga byc kola hamulce luzy w zawieszeniu itd itp ale rowniez lacznik.
    Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 15-01-2015 o 09:27

Podobne w±tki

1. zmiana z automatu na manual elektryka BMW E32 750 problem
    Przez kudlatye32 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 11-04-2013, 23:55
  2. [skrzynia] Wymiana oleju w ZF 5HP24.
    Przez matraks w dziale instrukcje / schematy
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 05-12-2011, 12:14
  3. [mechanika] Z automatu na manual
    Przez kmieciu1 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 29-05-2010, 06:54
  4. Zamiana automatu na manual e39 530D 2001 .
    Przez Anatol w dziale TUNING
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 27-02-2010, 02:06
  5. automat wymiana 5hp24
    Przez Gregor w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 19-02-2008, 18:38

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów