Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Rozterka 740 vs 540

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01

Cytat Zamieszczone przez Pietrek. Zobacz posta
    Otóż to, dobrze gadacie. Link do igły z Niemiec http://www.klinika-bmw.pl/feat/konse...rym-oleju-m62/
    Te serwisy to też masakra ! Kumpel ost kupił od swojego znajomego serwisowane renualt z padniętym silnikiem - tak w skrócie. W ASO Pietrzak był na bieżąco seriwsowany - łącznie z wymianami olejów etc, no i rozrządu rzekomo też - jak sie okazało był ori od nowości !! Auto miało ponad 200 tyś! Prawdopodobnie z tego co pamiętam wymieniali tylko pasek a kasowali GRUBĄ kase za całość tzn kpl...

inna bajka:

Znajomy handlarz kupił kiedyś jakiegoś fiata, ori 70 tyś przebiegu, od 1wszego właściciela. Silnik klepał jak diesel, okazało się, że nawet oleju prawie nie było. Znajomy kupił w bezpiecznej cenie więc z nastawieniem na naprawe lub wymienę silnika, ale mimo to niedługo po zakupie pyta poprzedniego juz właściciela i mówi o tym. A On do niego z pełną powagą, że przecież na bieżąco wszystko serwisował jak książka kazała - w sumie tak było - w sumie głupek nie sprawdzał stanu oleju - ale w sumie to nowe prawie auto było i odwiedzało ASO jak kazano ! No i cóż mu odpowiedzieć !?

Siedze w handlu od wielu lat, to co się naoglądałem i nasłuchałem to masakra... Dlatego w specyficzny sposób pisze na forum ws zakupu samochodów..
    Miałem juz prywatnie auto od Turka handlarza, od polaka handlarza, od niemca handlarza, jednym jeżdżę juz 4 lata i nie mam zamiaru sprzedawać. A z w kwestii aut na handle zdarza mi sie kupować od ludzi prywatnie eh to często jest niezła patologia... W skócie Wam powiem, ze handlarz przynajmniej oleju doleje i świece zmieni a wlasciciel juz niekoniecznie - i to tak mega w skórcie i mega skromnie..
    Ostatnio edytowane przez Aldik ; 11-07-2014 o 01:59