Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 15

W±tek: klosze lamp przeciwmg³owych. wymienia³ kto¶?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 740iL 98'
    Sk±d
    Raszyn

Post klosze lamp przeciwmg³owych. wymienia³ kto¶?

Witam
    Pêk³ mi klosz lampy przeciwmg³owej. Chcia³em go wymieniæ jednak nie znalaz³em mo¿liwo¶ci kupna samego klosza w ASO. S± za to ró¿ne zamienniki na allegro. Kto¶ mia³ z nimi do czynienia? Chodzi mi np. O co¶ takiego:
    http://m.allegro.pl/bmw-e38-szklo-kl...356884032.html
    U¿ywa³ kto¶ tego? Pasuj± one?
    Z góry dziêki za pomoc.
    pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar malpa_tg
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    740i
    Sk±d
    Tarnowskie Góry
    Rowniez podpinam sie pod pytanie

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 740iL 98'
    Sk±d
    Raszyn
    Widzê ¿e nikt nic nie wie. W takim razie ja przetre szlaki. Klosze zamówione. Jak wymieniê to dam znaæ.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar chytrusek
    Do³±czy³
    Jun 2012
    BMW
    e38 740 M62B44
    Sk±d
    Krasnystaw
    Ja, jak pukn±³em lisa i prawy klosz mia³em do wymiany, kupi³em na allegro u¿ywkê (ca³± lampê) w idealnym stanie. Koszt podobny do samej szybki zamiennika.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    ....
    Sk±d
    ...

wymienia³em klosze, ale krótkie, ogólnie ¿eby wyd³ubaæ stare i oczy¶ciæ rowki pod klosz to niez³a mordêga, szk³o jest cholernie twarde i strasznie siê kruszy, ³atwo siê zraniæ, a pozbycie siê ori kleju graniczy z cudem, drapa³em szorowa³em i tak do koñca nie wyczy¶ci³em.

Te klosze z allegro ¶rednio pasuj±, ja np musia³em obcinaæ czarna plastikow± wk³adkê bo siê nie mie¶ci³a w kloszu, sam klosz ¶rednio pasuje w oprawkê lampy lub wcale. Klai³em czarnym silikonem, da³em go tak du¿o ¿e zaklei³em wszelkie nierówno¶ci wynikaj±ce z niedposowania klosza, jak ju¿ silikon zastyg³ i za³o¿y³em lampê to wygl±da OK, nie widaæ tego ¿e to druciarstwo :P

Ogólnie z info jakie uzyska³em polecam przeciwmg³owe DEPO (ca³e) wygl±daja lepiej ni¿ oryginalne i tylko napis depo zdradza ¿e to nie oem

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 740iL 98'
    Sk±d
    Raszyn
    Nie pocieszasz :p ale z moim zapleczem narzedziowym i maszynowym nie bêdzie ¿adnego problemu :) zdam relacje jak zrobiê :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Jareknes
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E32 iA M60b30
    Sk±d
    DZG xxTL Zgorzelec

Ja kupilem klosz na allegro
    http://allegro.pl/bmw-7-e38-94-01-be...139389235.html wszystko z nim bylo w porzadku dopuki nie wydlubalem mojego pobitego , okazalo sie ze za cholere klosz nie pasuje do orgnialnej obudowy halogenu za plytki , do tego krzywy , (nie mam pretensji do sprzedawcy klosze robione hurtem w Chrl ) efekt koncowy taki ze kupilem u Rawala uzywke ori :) mialem wczesniej takie same doswiadczenie z kloszami do halogenow w e32 mam te klosze do dzis :) jakos nie wyciagnelem wnioskow :P Przychylam sie do przedmowcy DEPO wygladaja calkiem przyzwoicie
    Ostatnio edytowane przez Jareknes ; 03-07-2014 o 10:00
    Noblesse oblige

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    By³o 3 x 7 e 32 730m60 e38 730d m57 e65 735 n62
    Sk±d
    Olkusz
    Blog
    3
    Ja dorabia³em klosz u szklarza do 730d (w±skie halogeny)¿eby by³a odpowiednia grubo¶æ i szeroko¶æ pózniej zosta³o to przyklejone na ciemnym silikonie efekt koñcowy by³ naprawdê dobry ....i to wszystko za 35pln gdzie u¿ywane halogeny Carello ch±dz± po 200-250pln za szt.,a nowe jak kiedy¶ sprawdza³em 450pln

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory
    Rok temu kupi³em same klosze, po 10z³ sztuka i za³o¿y³em z miejsce starych ori. D³ubania du¿o, mo¿na siê pokaleczyæ, ale efekt koñcowy zadowalaj±cy. Trzeba trochê podpi³owaæ plastik po rozbiciu starego szk³a, aby ³adnie spasowa³o. Do tego silikon i gotowe.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    ....
    Sk±d
    ...
    jak kleicie silikonem to polecam na³o¿yæ wiêcej, ¶cisn±æ czym¶ klosz do oprawki (ja okrêci³em ta¶m±) i pozostawiæ parê dni do wyschniêcia. Czarny silikon zleje siê z ciemnym t³em i nie bêdzie widaæ ¿e co¶ nie pasuje.

Podobne w±tki

1. E65 i ciemne klosze lamp...
    Przez Jakub w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 08-08-2013, 23:07
  2. [ blacharka] klosze lamp przednich e38
    Przez JACEKK. w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 03-11-2009, 18:06
  3. klosze lamp e38 wewnêtrzne
    Przez stachu0505 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 26-10-2009, 14:45

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów