Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: warto sprowadzac czy nie ?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip
    BMW
    E38- 740D 1999r.p.
    Ja miałem wpisane uszkodzony silnik i skrzynia i rzeczoznawca oznajmił mi ,że to i tak nie obniży akcyzy a jak tak to o jakieś śmieszne pieniądze a on skasuje 250zł

7ka
    Gość
    panowie jakby ktos chcial mieszkam na polnocnym zachodzie niemiec,wszystko do ugadania na PW ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750iL individual 97r.
    akurat znam troszkę temat bo mam trzech dobrych kolegów co sprowadzają auta i tak narzekają że szok po pierwsze zaczyna się to robić nie opłacalne po drugie nie ma ładnych aut i poszukać ładnego egzemplarza graniczy z cudem !! a zwłaszcza takie auta jak bmw,mercedes oni nie chca wozić złomów i zawsze mieli ciekawe autka w super stanie teraz jeden z nich od 2 miesięcy nie znalazł dla siebie auta chciał ładnego mercedesa w210 z końca produkcji w benzynce i lipa do dzis nic ciekawego wszystko złomy przebrane ,tak samo drugi szuka e55 od sierpnia! i na razie odpuścił sobie bo do siebie chce ładne autko i nie ma, więc nie jest już tak ciekawie jak było tym bardziej rumuny niby opanowali komisy w Niemczech i kupuja jak idzie przyjeżdzają wycieczki po auta autokarem!! Niemcy z Polakami nie chcą rozmawiać by coś opuścić dogadać się bo mówią że przyjdzie rumun i kupi bez problemu.
    moim skromnym zdaniem możesz się przejechać i zobaczyć ale licz się z kosztami i przyjadem bez niczego bardziej szukaj w Polsce zarejestrowanego idzie kupić tak samo jak tam,ja nie dawno przerabiałem ten temat z s-klasą odpuściłem sobie ,wydaje mi sie że kończy sie ten interes

pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    A ja bym poszukał w Szwecji, gdzie za pomocą pewnej stronki po numerach rejestracyjnych dojdziesz ilu właścicieli miało autko i jaki ma przebieg (zresztą w Szwecji i tak nie kręcą liczników). Poza tym auta stamtąd są relatywnie tanie.
    Jak jesteś zainteresowany tematem mogę to po krótce opisać...

Dobre autka są też w Szwajcarii ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750iL individual 97r.
    Cytat Zamieszczone przez KubicaPL
    Dobre autka są też w Szwajcarii ;)
    Oj tak wiem coś o tym ;) :D

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ja teraz patrząc na cene euro i akcyze poddałem sie - nawet jak sie uda troszkę zaniżyć to i tak jest to dużo za dużo - 200zł można było przeżyć, chociaż z recyklingiem itp i tak było drogo a teraz to juz wogole lipa...Fakt ze liczą od ceny netto, można wpisać jakiś duży przebieg itp, wiec coooś tam zaniżysz ale czy masz zapłacić 2 czy 3 tyś to i tak masakra.. Kumpel handlarz też sie rozglądał za E65 i długo mu zajeło zanim znalazł - kupił w końcu super, ale jednak mówi ze mase złomowatych.. aż mnie to zdziwiło ze takie fury moga być zaniedbane, a jednak. Zresztą Tiger tez mi kiedyś to powiedział że w polsce tez pełno trupków hmm... Jedyny plus to ze chyba największy trup z niemiec i tak będzie lepszy niz ten polski :)

aaa.. kumpel zapłacił 9 tys akcyzy... no coment...

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Głupie urzędasy zamiast zająć sie czymś pożytecznym to tylko życie utrudniają Dobrze że ja moją BMW kupiłem w maju bo pewnie do dzisiaj jeździłbym rowerem. O E38 to ja aż sie boje pomyśleć. Uzbieram kasę a tu wprowadzą takie podatki ze drugie tyle bede musiał uzbierać. Straszne czasy nastały :?
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740
    niestety Urzędasy sie wycwaniły i od sierpnia kwota na fakturze za autko z De moze tylko 30% odbiegac od tej z Eurotaxu ;( , a jak wiecej to Cie po rynkowych cenach smigna za akcyze

7ka
    Gość
    mam kolezke ktory sprzedaje auta w Wawie i powiem wam ze od ponad 1,5 roku auta mu sie nie sprzedaja... :o wogole!!!

nie chodzi tu o cene...bo ma ja o okolo 2 tys mniejsza..ale ogolnie cos sie porobilo ze auta sie nie sprzedaja..

a jesli chodzi o Niemcy...faktem jest to ze widze co tu sie dzieje i to prawda ze mase wycieczek ze wschodu i poludnia przyjezdza tutaj po auta...a te auta na tych placach tureckich (bo tam oni przyjezdzaja) to sa szroty!!!!!!
    a trafic auto z ori przebiegiem itp jest ciezko..

ja wam powiem ze dzisiaj jest szansa kupic auto w dobrym stanie i z wgladem do histori... skad?? z forum!!

szwecja i ogolnie skandynawia to nieglupi pomysl..

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Popieram Krzyśka. Na forum znamy jako tako swoje siódemki i to jest dobra alternatywa. Mój przykład jest potwierdzeniem tej reguły. gorzej jeśli ktoś chce się przesiąść na e65.
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Uprawnienia umieszczania postów