Witam
Wiec tak dzis rozebralem wszystko wg wskazowek. Zdiolem ta pokrywke pod maska co przykrywa komputery i wyciaglem wszystko na zewnatrz a na dole byl tylko jeden przekaznik a nie 3 ani 2 jak wspominaliscie wczesniej. Ale ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze na dole bylo ok 10cm wody i pol przekaznika bylo w wodzie. Wiec wyciaglem cala ta wode do sucha i wyjolem cala oprawke z przekaznikiem i okazalo sie ze te dwa cienkie kabelki z obudowy w ktora wklada sie przekaznik sie urwaly i po delikatnym sprawdzeniu reszty kabelkow okazalao sie ze urwal sie tez czerwony gruby kabel. Z racji tego ze nie moglem rozebrac do konca tej obudowy zeby przylutowac kabelki to kupilem wtyki i dolutowalem wszystkie kabelki do wsowek i zalozylem na przekaznik. Ale okazauje sie ze nadal nie dziala. Nie wiem dokladnie gdzie powinny byc te cienkie kabelki dwa bo sa tylko dwa otworry na nie ale probowalem odwracac przewody na nich i nadal nic. Moze wie ktos po ktorej stronie powinny byc zamontowane te dwa cienkie przewody jeden to brazowy a jeden to niebieski. Wiec teraz nie wiem czy to winna przekaznika czy cos jeszcze i jak to mozna sprawadzic. Wg rozpiski to bezpieczniki od wycieraczek sa w schowku w srodku w samochodzie ale tam wszystkie sa ok. Czy sa gdzies jeszcze dodatkowe? Ponizej zamieszczam zdiecie przekaznika czy to wogole ten i jakies pomysly na kolejnosc tych dwoch cienkich kabelkow?
Zeby bylo ciekawiej to na poczatku myslalem ze to sa te przekazniki co sa zboku ten niebieski i brazowy i wyjolem je na chwile i jak wlozylem spowrotem to okazalao sie ze auto nie chce zapalic a jak juz zapalilo to chodzilo w trybie awaryjnym i nie wchodzilo na obroty powyzej 2,5 tys ale juz to zalatwilem.
teraz tylko problem tych wycieraczek.
![]()
![]()