Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: [ elektryka] Niedzialajace wycieraczki w e38 2001

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar AdamBMW
    BMW
    BMW 740i Individual E38 98', BMW 745i E23 85'
    Cytat Zamieszczone przez jarimir
    Dzis uruchomilem wycieraczki i tak jak koledzy przypuszczali to byl przekaznik tylko troche zle opisales kable Adamie bo koleinosc wg cyferek to
    9- brazowo niebieski (cienki)
    5- czerwono bialy
    8- brazowo czarny ( cienki)
    1- czarno brazowy
    4- brazowy
    2- czarno zielony
    7- wolny
    3- wolny
    6- wolny

Troche mnie zmylilo twoje oznaczenie ale mialem 3 z 6 kabli podlaczone wiec szybko doszlem ale bardzo dziekuje za pomoc bo gdyby nie wy to pewnie bym sie jeszcze glowil i musial dalej jezdzic motorem zamiast autem w deszczowe dni.
    Pozdrawiam i temat mozna zamkykac.
    Coś mi sie wydaje że nie na te cyferki patrzyłeś :) i z ciekawości sprwdziłem jeszcze raz w/g schematu i nie chce być inaczej niż pisałem wcześniej.
    Nawet z ostatniego twojego zdjęcia wynika że powinno być po mojemu ponieważ numeracja pinów idzie po kolei i tak przewód np. czarno/zielony jest koło brązowego więc nie ma możliwości żeby były to piny 2 i 4, albo czarno/zielony i czarno/brązowy są po przeciwnych stronach więc też nie mogą to być 1 i 2.

Jak możesz to napisz skąd są te oznaczenia pinów bo może na przekaźniku są jakieś dziwne oznaczenia,a trzeba rozwiązać tą zagadkę. :)

Pozdrawiam.

Zaawansowany Użytkownik
    Witam.
    Napewno jest tak jak napisalem. Na dole przekaznika przy kazdej nozce jest cyfra i takie same byly w orginalnym przekazniku jak i w tym co kupilem w serwisie. Jutro zrobie zdiecie z cala numeracja jak wyglada z pinami . Ale to bez znaczenia wazne ze udalo sie uruchomic . Jeszcze raz dzieki za pomoc.
    MOJE CAR AUDIO W E38
    http://forum.7er.pl/moje-skromne-car...db6b8239#44995 I ciagle trwaja ulepszenia.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 750

czesc

Witam! Mam podobny problem ,wycieraczki raz chodzily, a raz nie.Teraz juz wcale sie nie ruszaja .Pod komputerami mam sucho mimo starej uszczelki w podszybiu , jest tam 5 przekaznikow jeden rozowy z napisem abs i 4 fioletowe .Ktore mam wymienic?Chyba ze mam szukac innych przekaznikow ?

7ka
    Gość
    chodzi o ten na samym spodzie..u mnie to kolor lososiowy... nie musi byc tam woda..moze byc nazwyczajniej przepalenie sie przekaznika.

jesli nie mozesz go znalesc podjedz do ASO i powiedz o jaki przekaznik chodzi (od wycieraczek) mysle ze dostaniesz go bez problemu ale oczywiscie podaj nr nadwozia najpierw aby wszystko pasowalo ;)

jak ogarniesz sprawe to napisz

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Po FL-u napewno łososiowy - Trolu tak miał ... przed liftem nie wiem .... :?

A przed liftem wymień dwa filetowe :) Wiem bo też to przerabiałem ;)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 750
    Czesc! Dzieki za szybka odpowiedz. Wlasnie myslalem o tych fioletowych, tylko ze u mnie sa 4 fioletowe nie tak jak u ciebie Damianie na zdjeciach 2, bo ten rozowy to pewnie od abs-u, a przy okazji pamieta moze ktos jaki to numer przekaznika i czy odpinajoc komputery nic sie nie zresetuje?

Co do numerów to najlepiej wymontuj i zobacz bo one się zmieniająi w ASO sam kolor może nie wystarczyć. Kompy możesz spokojnie odłączyć, tylko bez kluczyka w stacyjce ;). Odłącz kompy, wyjmij je, wyjmij przekaźniki, sprawdź numery, zakup odpowiednie w ASO, wymień i już :) Na spokojnie ;) Dla pewności możesz wymienić wszystkie na dnie skrzynki. Nie są drogie a będziesz wiedział że wymieniłeś odpowiednie ;D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 750
    i to chyba bedzie najlepsze rozwiazanie. Chcialem zamowic na allegro albo jutro rano na gieldzie poszukac ,ale jednak bez aso sie nie obejdzie .Przynajmniej beda pewne i mam nadzieje, ze to pomoze. Dzieki za wskazowki jak cos mi sie uda zalatwic to odpisze.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 750
    No niestety , sprawdziłem wszystkie przekażniki i są dobre! Co może być jeszcze przyczyną?
    Spryskiwacze działają , wycieraczki nadal nic! :( :( :( A czy z dostaniem się do silniczka wycieraczek jest dużo roboty , żeby go sprawdzić na krótko? ps. deszcze tuż tuż!!

Uprawnienia umieszczania postów