a powiedz co za element steruje stroną silnika???? moze jest to jakiś sterownik np. strony lewej który szalej jak jest ciepło... niestety nie znam budowy zapłpnu w m60
a powiedz co za element steruje stroną silnika???? moze jest to jakiś sterownik np. strony lewej który szalej jak jest ciepło... niestety nie znam budowy zapłpnu w m60
... sam chciałbym wiedzieć :)
tutaj na forum kiedyś wpadł mi w oczy post jak ktoś opisuje walkę chyba 850 v12 że jedna strona mu nie lata... i on właśnie wymieniał z nazwy ten sterownik?!?!?? urządzenie?!?!?!?
o tu
http://forum.7er.pl/znikajace-6-cylindrow-vt6808.htm
tez stawiam na czujnik położenia walu ale dlaczego polowa nie kuka. M60 to trochę nowsza konstrukcja i nie wiem od czego zacząć.
Witam zauważyłem dzisiaj że silnik zaczyna świrować jak załączy się wiskoza gdy ona się wyłączy wszystko wraca do normy. Czy może to być coś nie tak z termostatem ?
sprawdź sobie zasadę działania sprzegła wiskotycznego na początekZamieszczone przez pawelsamotyha
próbowałeś podmieniac wisko na inne albo wogóle je zdemontować choć na chwilę?
Czarne e32 w benzynie!
u mnie na 100 % to nie wisko ponieważ czasem nawet jak jest w miare zimny to tez się tak robi - dzieje sie to tylko (AŻ) czasami ale niestety dzieje sie.
To tak dla odświeżenia tematu to mam pytanko takie:
czy czujnik temperatury chłodziwa silnika (niebieski kolor)ma wpływ na brak mocy po rozgrzaniu silnika?Chodzi o to że mi na diagnostyce wyszło że temperatura płynu wynosi 148 stopni i mechanik zalecił mi wymiane tego ustrojstwa . Może sterownik silnika wtedy dostaje błedne dane i podaje inny kont zapłonu? Dzieje mi się tak na gazie i benzynce ( mułek,typowa spacerówka)ale tylko przy rozgrzanym silniku.