e65 745i wymiana płynu.
Tak więc płyn zmieniony. Procedura dosyć prosta, mianowicie: ściągamy dolną osłonę silnika, po lewej stronie na dole chłodnicy(stojąc przodem do auta) jest korek spustowy. Odkręcamy delikatnie i zaczyna lać się płyn z kranika. Powinno wyciec około 7 litrów, reszta zostaje w bloku, alternat. itp. Aby nie ruszać korka w bloku zalałem do fula wody (w celu przepłukania całego układu) po czym odpaliłem i odpowietrzyłem auto. Po odpowietrzeniu wyłączamy silnik i powtarzamy czynność spuszczania wody. Napełniamy jeszcze raz układ wodą po czym odpowietrzamy. I ostatni raz spuszczamy wodę (spuszczona woda powinna być już czysta), zakręcamy korek u dołu chłodnicy. Napełniamy układ koncentratem G11 Febi 3x1,5l + dopełniamy wodą(niebieski, bardzo wydajny, w proporcjach 1:1 trzyma do -37C) po czym odpowietrzamy i gotowe. Między spuszczeniem a wlaniem wody stosowałem przerwy około 45 min żeby silnik troszkę ostygł. Wodę do płukania wlewałem ciepłą.
Procedura odpowietrzania:
- ustawiamy auto pod górkę, tak żeby przód auta był wyżej (ja miałem do wykorzystania podnośnik), ogrzewanie ustawiamy na maksa
- odpalamy na otwartym korku i kontrolujemy cały czas poziom płynu, jeśli potrzeba to troszkę dolewamy
- w momencie kiedy wystartuje wentylator a w aucie dmucha ciepłe powietrze zakręcamy korek.
- następnego dnia sprawdzamy dla pewności poziom.