Witam ponownie po sprzedaży czarnej v8 i jazdy japonczykiem w majzlu(Nyska Primera wp11 kombi)brakowało mi BMW:)
Przeglądając długo oferty bmw e32 na portalach internetowych i wystawieniu"nyski" na sprzedaż zacząłem się rozglądać za wersją e32 z początku produkcji tj. do 1989r. "Nyska" się sprzedała po dość długim okresie i zapadła decyzja kupna e32 735 z 1988r w wersji bez kata(dlatego nazywam ją is:P) oraz wyszło że jest to wersja włoska (italian milf:) ) Znalazłem ogłoszenie na olx.pl e32 z 88 roku 735 manual z gazem po wysłaniu linka do kolegi Łukasza i paru telefonach do właściciela e 32 zapadła decyzja jedziemy zobaczyć. W niedzielę 15.06.2014 o 6 rano wyjechaliśmy po samochód ok 9tej byliśmy na miejscu.Pierwsze spostrzeżenia samochód był prawie cały malowany i widać było odpryski lakieru ale ranty drzwi podłoga wlew paliwa i ogólnie cały samochód oprócz klapy bagażnika nie posiada rdzy,silnik trochę nierówno chodzi przy zawieszeniu coś stuka podsufitka podparta listewkami i jeszcze parę rzeczy do zrobienia, szybka narada z Łukaszem negocjacja ceny i
i kupujemy.Samochód kupiłem za cenę niewiele wyższą jak ładne alusy do e32:) Trochę się rozpisałem (a że nie lubię pisać to wyszło to jak wyszło:) )
Teraz samochód oceńcie sami:
Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAGB510501648574
Kod typu GB51
Typ 735I (EUR)
Typoszereg E E32 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M30
Pojemność skokowa 3.50
Moc 0
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor LACHSSILBER METALLIC (203)
Tapicerka (0226)
Data prod. 1988-06-09
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic
S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna
S458A SITZVERSTELLUNG ELEKTR.FAHRER/BEIF. Regulacja fotela przedn. elektryczna
S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S511 LEUCHTWEITENREGULIERUNG AUTOMA
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
S537A STANDLUEFTUNG Wentylacja na postoju
S560A LESELEUCHTEN IM FOND Lamki do czytania w tylnym siedzeniu
S570A STAERKERE STROMVERSORGUNG Silniejsze zasilanie prądem
S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi
S687A RADIOVORBEREITUNG Instalacja radiowa
L814A ITALIEN-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Włochy
S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski
Jak ktoś samochód zna to mile widziana jego historia:) pzdr