Poka¿ wyniki od 1 do 2 z 2

W±tek: E38 1999r. Wentylator ch³odnicy klimatyzacji

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2014
    BMW
    740i E38
    Sk±d
    Monachium

Post E38 1999r. Wentylator ch³odnicy klimatyzacji

Mam pewien problem. Zepsu³ mi siê wentylator klimatyzacji, mianowicie pêk³ sam wiatrak i siê rozlecia³. Zamówi³em nowy po numerze oryginalnej czê¶ci z bmw, lecz niestety ten który przyszed³ nie pasuje. Stary mia³ wtyczke 3 pin. Nowy te¿ ma wtyczke 3 pin ale posiada równie¿ rezystor, a stary go nie mia³. Gdy pod³±czy³em nowy wentylator to od razu zaczyna pracowaæ na najwy¿szych obrotach i w ogóle siê nie wy³±cza. Dodam tylko ¿e w starym wiatraku 3 kable id± do silniczka, a w nowym jeden biegn±cy przez rezystor ³±czy siê z drugim i tylko 2 dochodz± do silniczka.

Moje pytanie brzmi, czy da siê to jako¶ obej¶æ, pogrzebaæ we wi±zce czy co¶. Mo¿e kto¶ ju¿ kto¶ co¶ takiego przerabia³ i wie jak to zrobiæ.

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez BlackUncle Zobacz posta
    Mam pewien problem. Zepsu³ mi siê wentylator klimatyzacji, mianowicie pêk³ sam wiatrak i siê rozlecia³. Zamówi³em nowy po numerze oryginalnej czê¶ci z bmw, lecz niestety ten który przyszed³ nie pasuje. Stary mia³ wtyczke 3 pin. Nowy te¿ ma wtyczke 3 pin ale posiada równie¿ rezystor, a stary go nie mia³. Gdy pod³±czy³em nowy wentylator to od razu zaczyna pracowaæ na najwy¿szych obrotach i w ogóle siê nie wy³±cza. Dodam tylko ¿e w starym wiatraku 3 kable id± do silniczka, a w nowym jeden biegn±cy przez rezystor ³±czy siê z drugim i tylko 2 dochodz± do silniczka.

Moje pytanie brzmi, czy da siê to jako¶ obej¶æ, pogrzebaæ we wi±zce czy co¶. Mo¿e kto¶ ju¿ kto¶ co¶ takiego przerabia³ i wie jak to zrobiæ.
    Nie da sie nic obejsc- zwroc to co zamowiles w ASO i zamow wlasciwy.
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Podobne w±tki

1. [klima] E38 Problem wiatraka ch³odnicy klimatyzacji
    Przez Damiantsk w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 04-06-2014, 17:00
  2. [klima] Wentylator ch³odnicy klimatyzacji - jaki kupiæ?
    Przez Marcin-e32 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 11-04-2014, 09:40
  3. [klima] Wentylator ch³odnicy klimatyzacji
    Przez sebka333 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 21-03-2012, 19:53
  4. [elektryka] Wentylator ch³odnicy klimatyzacji w e38.
    Przez koNik_N w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 17-06-2011, 07:35

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •