Poka¿ wyniki od 1 do 4 z 4

W±tek: Nag³o¶nienie / G³o¶niki / Bmw e38 professional

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BenyMnemonik
    Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Sk±d
    ¦widwin
    Blog
    5

Post Nag³o¶nienie / G³o¶niki / Bmw e38 professional

Cze¶æ.
    Akurat mam rozebran± tylna pó³kê w bmw e38 i zastanawiam siê nad modyfikacj± audio. Mam w specyfikacji info i¿ mam bmw professional nag³o¶nienie, po jednym g³o¶niku w drzwiach i 4 na tylnej pó³ce. Pó³kê mam zdemontowan±, g³o¶niki maj± po 13cm ¶rednicy. Jak krêcê manetk± g³o¶no¶ci to idzie g³o¶no, chcia³bym uzyskaæ lepsze mo¿e brzmienie i za³atwiæ t± tyln± pó³kê przy okazji, ze jest zdemontowana. My¶la³em w niedalekiej przysz³o¶ci nad do³o¿eniem wzmacniacza i wofera mo¿e w baga¿nik i wymianie teraz g³o¶ników. z 8 g³o¶nikami najmilej by³o by polecieæ na fabrycznym sprzêcie i fabrycznych otworach bez ingerencji z flexami itp, tak aby wszystko dzia³a³o kompatybilnie. Mam kilka pytañ:
    1. Czy zmienia³ kto¶ te 8 g³o¶ników na lepsze i mo¿e co¶ konkretnego, kompatybilnego poleciæ.
    2. Czy w 13cm ¶rednicy mo¿na dostaæ w ogóle dobre g³o¶niki, czy nie ma sensu wymieniaæ, a jak ju¿ to trza wiêksze.
    3. Czy wymiana samych g³o¶ników ma sens i zamontowany oryginalnie wzmacniacz je obs³u¿y. Czy jest tam zapas mocy.
    4. Co polecicie zamiast zmieniarki Cd, dobrze by by³o tam wrzuciæ dvd lub jaki¶ czytnik kart, ale z ty³u w baga¿niku, nie w kabinie aby nie zmieniaæ wygl±dy wnêtrza.
    Moje obecne BMW E38 750il -> http://7er.pl/showthread.php/37092-N...50il-%28v12%29

Sztuk± jest zrobiæ stare auto tak, aby wygl±da³o lepiej ni¿ nowe...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    730D
    Sk±d
    RADOM
    jak masz dsp z tego co piszesz to w sumie jest 14 g³o¶ników, po 3 w drzwiach przednich , po 2 w drzwiach tylnych i 4 w pó³ce. wszystkim steruje wzmacniacz w baga¿niku z lewej strony czarny z trzema wtyczkami.
    730

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Bingo
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Sk±d
    Harklowa

W odpowiedzi :
    ad.1. Zmienia³em g³o¶niki we wszystkich BMW jakie posiada³em :) Polecam Hertz,Focal ew.JBL
    ad.2.Mo¿na dostaæ dobrej jako¶ci g³o¶niki 13 cm ale lepiej wymieniæ na 16 cm i jest to mo¿liwe bez k±tówki,pilnika itd.. s± adaptery MDF dostêpne
    Tylna pó³ka wymaga nieco przeróbki i mo¿na zapakowaæ co¶ wiêkszego - suby 13 cm to pora¿ka nawet jakby zapakowaæ 10 szt niewiele pomo¿e :)
    ad.3.Seryjne audio w E38 i E39 jest do bani (ka¿de) i nawet najlepsze g³o¶niki nie powalaj± na kolana - mo¿na troszkê poprawiæ dok³adaj±c dobrej klasy wzmak
    ad.4.Przewa¿nie wywala³em ca³e audio montuj±c dobr± stacjê medialn± ale trzeba siê pogodziæ z brakiem obs³ugi BC. Zamiast zmieniarki mo¿na zamontowaæ "emulator" z czytnikiem kart i innych bzdetów - nawet to gra mo¿liwie.Mo¿na te¿ do³o¿yæ Bluetooth i przy okazji wywaliæ archaiczny telefon

Podobne w±tki

1. [audio/video] Nag³o¶nienie Logic7 L7 g³o¶niki ilo¶æ oraz rozpoznanie audio.
    Przez Elbich w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 29-07-2013, 21:27
  2. BMW e38-professional rds.
    Przez Jakub w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 04-04-2013, 16:23
  3. [audio/video] pod³±czenie radia BMW Professional RDS pod wy¶wietlacz BC z E38/E39
    Przez Kafarek w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 15-05-2012, 17:57

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •