Zastanawiałem się milion razy. Ale doszedłem do wniosku że raz się żyje, jak nie teraz to kiedy i inne takie. Wynikło z tego wczoraj mniej więcej to czyli nowy prosto z piekła członek w rodzinie![]()
:
![]()
Zastanawiałem się milion razy. Ale doszedłem do wniosku że raz się żyje, jak nie teraz to kiedy i inne takie. Wynikło z tego wczoraj mniej więcej to czyli nowy prosto z piekła członek w rodzinie![]()
:
![]()
Piękna sprawa, gratuluję!
Uwielbiam auta amerykańskie :)
Bardzo łatwo się je naprawia.
Tylko pamiętaj, żeby części kupować bezpośrednio z US, dużo taniej.
Życzę dużo miłych wrażeń.
pozdrawiam Bartek
Wow, gratulacje :)
Pochwal sie jak porobisz :)
Okej temat rejestracji trwa.
W piątek byłem złożyć papiery w urzędzie celnym, zapłaciłem akcyze jutro mam jechać odebrać papiery.
Byłem w urzędzie skarbowym z papierami ale mnie odesłali z kwitkiem bo chcą ksero wszystkiego i w dodatku już przetłumaczone...
Dziś więc tłumacz przysięgły z Rumuńskiego dostał papiery i do końca tygodnia będą do odebrania wtedy też udam się ponownie do skarbówki.
Czyli jak dobrze pójdzie to za jakieś 2 tygodnie do wydziału komunikacji w Poznaniu złożyć już komplet po dowód i tablice.
Nie wiem tylko jak z oc, czy też obowiązuje mnie termin 30 dni tak jak w przypadku auta krajowego ? Bo co mam iść składać papiery o oc jak jeszcze nie mam polskiego dowodu nawet miekkiego ani blach ?
Tymczasem mam opcje wymiany białej na firebirda 4gen ale w silniku V6 3.4 i kurde ciągle rozmyślam. Na korzyść f-body jest zdecydowanie wygląd, prędkościowo bardzo podobnie wypadają obydwa, Najbardziej boli mnie w f-body brak bagażnika, tj jest ale prowizoryczny, a e32 jak wiadomo na brak miejsca nie można nigdzie narzekać co czyni go dla mnie mega przydatny turystycznie pojazd bo czy w 2 z dziewczyną czy w 4-5 ze znajomymi zawsze bez problemu się zapakujemy no i dostępność części do e32 co chce to wszystko dostane a do pontiaca ehh jest słabo dość.
Najchętniej to przygarnąłbym Cherokee 5.2/5.9 ewentualnie w starej kaście 4.0 ale nikt nie chce się zamienić, jedni że bmw to nie dziekuję na starcie a inni że chcą tylko coś małego na wymianę ehh
Ostatnio edytowane przez windosek ; 07-07-2014 o 17:03
Jak nie masz tablic to wykupisz OC na VIN a jak dostaniesz tablice PL to aktualizujesz dane u ubezpieczyciela.
Ostatnio edytowane przez ratovnik ; 07-07-2014 o 17:22
No i stało się.
kolejna ptaszyna dołączyła do rodziny, zastępując 7er w drodze zamiany auto za auto. Długo myślałem, długo się zastanawiałem. Dzieli te auta praktycznie wszystko, jedyne co łączy to podobna pojemność silnika - 3.4 i napęd na tył ;)
Przesądziło także to że aut jest tak dużo że trzeba wszystkiego spróbować po trochu :) Następny cel raczej na przyszły rok - Jeep Grand Cherokee :)
W dalszej przyszłości planuje powrót do 7er, ale tylko w opcji 4 litrowego V8 i także E32 lub E38 :)
![]()
Ostatnio edytowane przez windosek ; 17-07-2014 o 19:59