a ja się nie zgodze z przedmówcą KRZYWY, bo mam do czynienia z olejami na codzień i :

SAE - czyli klasyfikacja lepkościowa olejów silnikowych.
Określa ona lepkość oleju zarówno w niskich jak i w wysokich temperwturach otoczenia. Powszechnie stosowane są oleje wielosezonowe. Zapewniają one odpowiednią lepkość oleju zarówno w warunkach zimowych jak i letnich temperaturach.
Zimowe oznaczenie / temperatura, w której olej zapewnia prawidłową prace silnika
SAE 0w-40C, 5W-35C, 10W-30c, 15W-25C
Letnie: SAE 20, 30 , 40 - 40C<->50C ,50, 60 ( jest to znakowanie proporcjonalne do temperatury Celsiusza)

im mniejsza wartosć tym niższa lepkość. W naszej strefie klimnatycznej zaleca sie stosowanie oleju o następujących klasach lepkośći :

Syntetyczne (FULL syntetyk) 5W-40
Półsyntetyczne(SEMISYNTETYK) 10W-40
Mineralne 15wW-40

Stwierdzenie lub znakowanie 10w, że to olej Syntetyk czyli FULL syntetyk jest błedne lub mylne (nabijanie sprzedaży i klienta)

krótko jest to olej z grupy syntetyk, ale nie FULL lecz półsyntetyk (czyli ma coś z nazwy syntetyk) znakowany też SEMISYNTETYK.
Czy coś jeszcze trzeba pisać ? Byłem na szoleniach z Elfa ,Shella, Mobila i Lotosu a tak poza tym to muszę to wiedziec jako .... no właśnie.

Piątka dla Nicolasa, który to zauważył no i poparł linkami

Miałem na myśli "Piątkę" przybijaną dłonią (wyraz poparcia), ale jesli Cię to nie uraziło to i taka może być !!!