Ja w M62TU 4,4 i M52 2,8 mam ponad 200tyś. i leje pełny syntetyk castrola 10W60.
Ja w M62TU 4,4 i M52 2,8 mam ponad 200tyś. i leje pełny syntetyk castrola 10W60.
No może faktycznie źle to ująłem ale chodziło mi właśnie o to co napisałeś :)Zamieszczone przez nicolas
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
prawidłowo ......Zamieszczone przez wojtas
ale 10w60 to pełen syntetyk na pewno??
pełen syntetyk takie parametry ma Castrol Edge lub RS formula :-)
hulam na castrol magnatec 5w 40 przy nieco wiekszym kilometrażu ;D
witam! Dzisiaj auto zostało zalane Castrolem Magnatec 5W/40 mam nadzieje ze to dobry wybór, ale jak bedzie okaże się w praktyce :) pozdrawiam
czy jestes tego pewien podaj proszę opis skąd masz takie informacjeZamieszczone przez studentgrzes
jakoś nie widzę by był full syntetyk
http://www.allcar.com.pl/sklep,2818,...,596821,0.html
http://www.radar.pl/Oleje-i-plyny-ek...-60-4l/3866877
RS tak zgodze się bo niby tak pisza
Zamieszczone przez misiuone
będzie ok.
powiedz czy kupiłeś ten na alledrogo niemiecki ze specyfikacja longlife98 czy nasz krajowy bez tej specyfikacji przynajmniej ona jest nie podana na etykiecie nie wiem dlaczego czy to różne oleje o nazwie magnatec?? u nas dodatkowo jest specyfikacja C3 a na niemieckim jej nie ma ale jest LL98 nic nie rozumiem bo oleje niby te same 5w/40 :medit:
Zamieszczone przez nicolas
10w60 castrola sprzedawany jest jako pelny syntetyk, przynajmniej tak jest opisane na opakowaniu, co do tego pelnego syntetyka to sie niezgodze, nawet olej 5w40 niejest w pelni syntetycznym olejem, specyfikacja 10w60 jest dobra do silnikow z turbinką jak i wysokobrotowych gdzie jest duze rozcienczanie oleju mieszanką paliwową ktora dostaje sie do skrzyni korbowej
a ja się nie zgodze z przedmówcą KRZYWY, bo mam do czynienia z olejami na codzień i :
SAE - czyli klasyfikacja lepkościowa olejów silnikowych.
Określa ona lepkość oleju zarówno w niskich jak i w wysokich temperwturach otoczenia. Powszechnie stosowane są oleje wielosezonowe. Zapewniają one odpowiednią lepkość oleju zarówno w warunkach zimowych jak i letnich temperaturach.
Zimowe oznaczenie / temperatura, w której olej zapewnia prawidłową prace silnika
SAE 0w-40C, 5W-35C, 10W-30c, 15W-25C
Letnie: SAE 20, 30 , 40 - 40C<->50C ,50, 60 ( jest to znakowanie proporcjonalne do temperatury Celsiusza)
im mniejsza wartosć tym niższa lepkość. W naszej strefie klimnatycznej zaleca sie stosowanie oleju o następujących klasach lepkośći :
Syntetyczne (FULL syntetyk) 5W-40
Półsyntetyczne(SEMISYNTETYK) 10W-40
Mineralne 15wW-40
Stwierdzenie lub znakowanie 10w, że to olej Syntetyk czyli FULL syntetyk jest błedne lub mylne (nabijanie sprzedaży i klienta)
krótko jest to olej z grupy syntetyk, ale nie FULL lecz półsyntetyk (czyli ma coś z nazwy syntetyk) znakowany też SEMISYNTETYK.
Czy coś jeszcze trzeba pisać ? Byłem na szoleniach z Elfa ,Shella, Mobila i Lotosu a tak poza tym to muszę to wiedziec jako .... no właśnie.
Piątka dla Nicolasa, który to zauważył no i poparł linkami
Miałem na myśli "Piątkę" przybijaną dłonią (wyraz poparcia), ale jesli Cię to nie uraziło to i taka może być !!!