Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 28

W±tek: PROBLEM Z OLEJEM DO 728iA

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008

PROBLEM Z OLEJEM DO 728iA

witam! Drodzy koledzy szuka³em informacji na temat oleju jaki najlepiej wlaæ do silnika 2.8 ale nie mogê nigdzie znale¼æ. Jutro wstêpnie umówi³em siê na wymiane, ale nie mam bladego pojêcia czym by najkorzystniej zalaæ ten motorek. Auto to 728iA z 1998r i wiem ¿e oryginalny przebieg to 141tys, zastanawiam sie nad pó³syntetykiem Castrola a mo¿e spróbowaæ zalaæ go pe³nym syntetykiem ????? Z góry dzieki za podpowied¼.

A wiesz jaki by³ wlany wcze¶niej?
    Ja u siebie w 2.8 mam pó³syntetyk ale to dlatego ¿e taki by³ wczeniej wlany :) Je¶li ten przebieg co masz jest faktycznie orginalny to chyba syntetyk mo¿esz laæ spokojnie.
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    no wla¶nie ¿e nie mam pojêcia jaki wcze¶niej by³ olej, ale chyba bezpieczniej by³o by go zalaæ pó³syntetykiem ni¿ pe³nym syntetykiem ??? co mowisz kolego ??

140ty¶ to jeszcze do¶æ ma³y przebieg i powinien dawaæ radê jeszcze na oleju takim jaki jest lany orginalnie czyli jak siê nie mylê 5w. Ale z drugiej strony je¶li nie wiesz co by³o zalane to faktycznie bezpieczniej zalaæ 10w40. Je¶li wcze¶niej by³ syntetyk a teraz zalejesz pó³syntetyk to siê nic nie stanie. Gorzej jest chyba zrobiæ w drug± stronê :)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    a powiedz mi jeszcze kolego ile litrów oleju wchodzi wogóle do tego silnika ??? i mniej wiêcej jakie s± koszty wymiany ³±cznie z filtrem oleju i powietrza ???

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    bardzo roznie, !!!!!! ceny filtrow http://ekatalog.intercars.com.pl/ ilosc oleju www.castrol.pl a ceny oleju np allegro.pl dajcie sposob z tymi pytaniami ile kosztuje wymiana oleju, a ile kosztuje piwo u ciebie w sklepie? ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    nie wiem bo nie kupuje piwa w sklepie, pracuje w browarze ;) dzieki za podpowiedz pozdrawiam

Krzywy - nie pytaj w ten sposob, bo jeszcze Ci misiuone powie ze nie kupuje papierosow bo pracuje w fabryce fajek i nie kupuje chleba bo pracuje w piekarni :hah: :hah:

Pozdrawiam Was :papa:

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    sylwek7 tak pracuje w browarze, drugi etat ci±gne w fabryce fajek a jak ju¿ wszyscy id± spaæ to zasuwam do piekarni ¿eby¶cie mieli co jesæ. Pytanie sk±d tak wiele o mnie wiesz ;) pozdrawiam i milej nocy

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    750iL individual 97r.
    Sk±d
    Poznañ
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    140ty¶ to jeszcze do¶æ ma³y przebieg i powinien dawaæ radê jeszcze na oleju takim jaki jest lany orginalnie
    chyba ¿artujesz troszkê dawaæ radê?? :razz: taki przebieg to nie przebieg to jak dobrze dotarte autko jak najbardziej full syntetyk i w±tpiê by poprzedniemu w³a¶cicielowi do g³owy przysz³o zalaæ go innym skoro tak ma³o km. kula³ bo niby po co bo taniej?? w 7er w±tpiê
    a jak zala³ minera³em to podziêkowa³ bym za takie auto :(

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •