witam wszystkich mam pytanko zatrzasnê³a mi siê maska nie mogê jej otworzyæ czy kto¶ mia³ taki problem i jak sobie poradzi³ dziêki za pomoc
witam wszystkich mam pytanko zatrzasnê³a mi siê maska nie mogê jej otworzyæ czy kto¶ mia³ taki problem i jak sobie poradzi³ dziêki za pomoc
jakie objawy konkretnie? w ¶rodku jak poci±gasz jest bez oporu i nie s³ychaæ ( czuæ ¿e zamki popuszczaj± ) , czy jedna strona siê popuszcza czy nie?
nic siê nie dzieje jak ci±gnê za uchwyt ,maska siedzi twardo na obu zamkach
Procedura wa³kowana w ca³ym internecie.
1. Potrzebne s± dwie osoby. Jedna w ¶rodku ci±gnie za uchwyt druga próbuje podnie¶æ maskê. Je¶li nie drgnie to...
2. Stworzyæ sobie z grubszego drutu haczyk i przez nerki od przodu miêdzy mask± a os³on± ch³odnicy (nie wiem jak to nazwaæ) szukaæ linki ¶rodkowej i za ni± poci±gn±æ. Jeden zamek powinien na pewno odskoczyæ, super by by³o gdyby dwa.
3. Jak odskoczy jeden, prawdopodobnie lewy to nie pozostanie nic innego jak wyj±æ nerkê od strony kierowcy i próbowaæ po tej stronie otworzyæ zamek cienkim ¶rubokrêtem, popychaj±c dzwigniê.
dziêki za instrukcje panowie
Wystarczy wyj±æ lew± nerke, najpierw delikatnie chromowa ramkê, potem czarne wnêtrze nerki, ³apiesz za linkê która bêdziesz widzia³ na górze i mocno ciagniesz do siebie, odskakuja wtedy obydwa zamki, bynajmniej tak otwieralem u siebie
Nie zawsze dwa zamki siê otwieraj±, u mnie tak nie by³o i nie jest
Przerabia³em ten temat ostatnio.U mnie musia³em wywaliæ nerkê od strony kierowcy , poci±gn±æ za linkê (wtedy odskoczy zamek od pasa¿era) a nastêpnie w miejscu gdzie wchodzi³a linka do jeszcze zamkniêtego zamka wsadzi³em wygiêty drut i popychaj w kierunku b³otnika otworzy³em drugi zamek. Muszê przyznaæ ¿e troszkê czasu straci³em na to .Ale uda³o siê, bo gdzie¶ na forum by³o opisane przez jednego kolegê ca³o¶æ procedury .Tak¿e cierpliwo¶ci i powodzenia :-)
Wystarczy spojrzeæ wy¿ej te¿ to napisa³em![]()
Ostatnio edytowane przez chiken ; 06-06-2014 o 17:53