Koledzy jeżeli macie jakieś doświadczenia w demontażu i montażu podsufitki w E 65 to poproszę o cenne wskazówki.....Będę montował w piątek mały RARYTASIK u siebie i nie chciałbym nic popsuć......Czekam na pomocne wskazówki. Dziękuję z góry ;-)
Koledzy jeżeli macie jakieś doświadczenia w demontażu i montażu podsufitki w E 65 to poproszę o cenne wskazówki.....Będę montował w piątek mały RARYTASIK u siebie i nie chciałbym nic popsuć......Czekam na pomocne wskazówki. Dziękuję z góry ;-)
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
słyszałem że trzeba wycinać tynią szybe żeby wyszła.
Nie trzeba nic wycinac. Szyby zostaw w spokoju. Uszczelki przy drzwiach posciagasz, poodkrecasz wszystkie srubki i swiatelka i zejdzie na dol. Jedyne to przy wyjmowaniu troszke trzeba sie pomeczyc ale przednie fotele opuscisz calkowicie oparcie i powinna wyjsc
@damian23zgc
niewiem czy pamiętasz ale u mnie wyciągaliśmy siedzenie kierowcy ...
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Właśnie jestem ciekaw czy da się ją włożyć bez wyciągania fotela.....? Nauka jak postępować będzie w trakcie zdejmowania obecnej która może się popsuć ale już przy zakładaniu drugiej nie chciałbym się pomylić i czegoś popsuć....Sebek a pamiętasz jak to było z szyberdachem?
przy szyberku masz śróbki od góry na mały imbus.Podsufitka wyjdzie przez tylne dzwi bez problemu.Fotele przednie na maxa do przodu i po sprawie.
Dzięki Jaro.......:-) czekam na dalsze cenne wskazówki........
Ogólnie niema żadnych problemów.
Instrukcja BMW mówi żeby wyciągnąć siedzenie kierowcy - ja tak zrobiłem i poszło bez problemu w dwie strony.
Co do szyberdachu już masz u góry napisane.
Jak będziesz wkładał nowa podsufitkę zwróć uwagę żeby dobrze weszła w zaczepy przy tylnej szybie u góry.
Potrzebujesz jeszcze kogoś do pomocy.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Więc......dziękuję bardzo koledzy za wskazówki. Jak zamontuje to dam znać i dodam swoje uwagi co by temat został dla potomnych ;-)