Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Gwint BC Racing do e38

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Blog
    2

Post Gwint BC Racing do e38

Witam. Co sądziecie o gwincie BC Racing do e38? http://allegro.pl/bmw-7-e38-zawiesze...290412397.html Nigdzie nie mogę znaleść tematu, wktórym ktoś by miał taki gwint w swojej e38. Rozważam też gwint firmy Lowtec, tylko niewiem który model będzie najlepszy do codziennej jazdy głownie miejskiej.

Zaawansowany Użytkownik Awatar BenyMnemonik
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Blog
    5
    Gwint wydaje się odpowiedni do mocnego obniżenia czy stance stylu, jest na całej długości nagwintowany z tego co wiem, ma manualną, wielostopniową regulację poziomu twardości amortyzatora i jako jedyny możliwość regulacji kątów pochylenia koła przy mocnym obniżeniu za pomocą camberów w wersji br ra do e38. Jak założę, napiszę, jak coś dam Ci kontakt, byłby gwint jeszcze kilka złotych taniej. Gwinty z recenzji mocne, jak się jeździ na nich zielonego pojęcia nie mam. Tu masz auto położone na tym gwincie http://www.youtube.com/watch?v=7sb2W8QzG1M
    Moje obecne BMW E38 750il -> http://7er.pl/showthread.php/37092-N...50il-%28v12%29

Sztuką jest zrobić stare auto tak, aby wyglądało lepiej niż nowe...

Zaawansowany Użytkownik Awatar BEDY111
    BMW
    E38
    Witam.

Gwint "betonowy" nie sądziłem że tak można to utwardzić. Całkowicie można zapomnieć o komforcie jak z seryjnego E38 auto zmienia się w nie do poznania. Osobiście zmieniłem zamówienie na sprężyny 12kg/mm przód i 9mkg/mm tył. (zwykły zestaw ma 9P/6T) chciałem to wszystko "lekko" utwardzić i powiem szczerze temat spełnia w 100%. Regulacja kąta pochylenia przodu (camber plates) regulacja twardości amortyzatora itp. Myślę że cena 4 tyś zł jest odpowiednia do wykonania, firma reklamuje zawieszenia w drifcie i można znaleźć bardzo dużo takich projektów. Ustawienie regulacji amortyzatora w połowie skali nie pozwala na ugięcie rękoma samochodu. Więc jeżeli komuś zależy na poprawie trakcji ale zachowaniu jakiegoś komfortu to polecam standardowy zestaw sprężyn. Jeżeli chodzi o zakres regulacji wysokości to całą lagę można wkręcić jeszcze w mocowanie, wejdzie około 3cm, następnie mamy jeszcze całą lagę gwintu. Myślę że w tym zestawie na 19" i profilu opony +/- 30, 35 można E38 posadzić na progach (jeszcze nie sprawdzałem)

Pozdrawiam.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Blog
    2
    Wybór padł jednak na gwint ma być na prawdę nisko :) Tylko się zastanawiam czy zainwestowac w tego BC Racing czy może np. w Lowteca 9.3 lub 9.4?

BMW
    E38
    Lowtec ma taki sam system obniżenia co BC Racing.
    Hilow ma regulację jeszcze na mocowaniu zareklamowany jako unikany ale jest bardzo podobny jak BC. Regulacji na pewno nie zabranie bo jest jej sporo. Również zastanawiałem się co do wersji 9.3/9.4 a BC, ale opinie o Lowtecu przesądziły o zakupie BC.
    Dostępność części do BC jest bezproblemowa, można każdą część zamówić osobno itp. Jak jest z Lowteciem nie mam pojęcia. Podobnie z dostępnością w sklepach.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez BEDY111 ; 03-06-2014 o 20:26

BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Blog
    5
    Bedy111 za 3 dni dostanę gwint, zarzuć foto jak wygląda auto. Miałeś problemy z regulacją, montażem ? Instrukcja zapewne jest po angielsku.
    Moje obecne BMW E38 750il -> http://7er.pl/showthread.php/37092-N...50il-%28v12%29

BMW
    E38
    Szczerze fotek na aucie jeszcze nie mam, zrobiłem tylko porównanie z przednią laga seri E38 a BC.

http://pokazywarka.pl/1ly8q6/

Montaż przebiega bezproblemowo, wyciągasz stare elementy i zamieniasz na nowe. W zestawie są łączniki stabilizatora (krótsze) klucze do regulacji wysokości, końcówki do regulacji twardości amortyzatorów i kilka gadżetów od BC, Instrukcja jest po angielsku, ale praktycznie nie jest potrzebna. Inaczej nie da się tego zamontować Do starych elementów będzie potrzebny ściągacz do sprężyn i ewentualnie do końcówek żeby sobie ułatwić montaż. Osobiście tylko "ściskałem" sprężynę a wahaczy nie ruszałem.
    Regulacja jest prosta, wystarczy odkręcić śrubę kontrującą i ustawić sobie wysokość wedle uznania, skręcić całość i cieszyć się

BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Blog
    5
    Dzięki za fachową odpowiedz, jak dostanę pewnie wszytko będzie proste! Również napiszę co i jak dla założyciela tematu i innych aby zmotywować lub zniechęcić, choć jestem dobrej myśli. Może pytanie głupie, ale regulacja wysokości odbywa się jak auto stoi o własnych siłach czy na podnośniku. Pytałem Cie o foto bo chciałem zobaczyć jak nisko jesteś i czy ustawiałeś cambery, po przy większym obniżeniu się koła rozjeżdżają.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Kto to gwint na max do góry ustawia? :D Poproszę o zdjęcie jak auto stoi przy tym ustawieniu na amortyzatorze.
    Ile BC do E38 kosztuje? Koleżka do E39 płacił chyba 4200 czy 4800, do E38 podobnie czy drożej?

BMW
    E38
    Regulacja wysokości przy podniesionym aucie, np żabą a dlatego że felga wchodzi w nadkole i nie ma możliwości dojścia wygodnie do nakrętek. Następnie nie chciałbym wsadzać rąk w przerwę miedzy kołem a nadkolem przy masie auta... Camberów nie ustawiałem, dopiero po ogarnięciu wszystkiego podjadę na zbieżność i ustawię wszystko jak będzie trzeba. Pamiętaj tylko żeby już po zamontowaniu zawieszenia lekko poluzować wahacze, i zmienić im miejsce pracy bo są ustawione na zawieszenie seryjne więc na gumach mogą powstać przeciążenia i mogą się uszkodzić.

Pozdrawiam.