Witam,
Mam taki problem... wystêpuje on przy prêdko¶ciach rzêdu 100-120km/h, szczególnie na p³askich drogach typu autostrada (nie wiem czemu), raz na jaki¶ czas (co 10km, co 100km), zarzuci dosyæ mocno ty³em, odczuwalne jako p³yniêcie ty³em, niezbyt przyjemne, odruchowo wciska siê na hamulec, w zasadzie przy przyspieszaniu jak i hamowaniu, ale czesto po zmianie pasa, np. wjezdzaj±c na autostradê albo z niej zje¿dzaj±c albo po przejechaniu przez jak±¶ nierówno¶æ. I tak z tego co czyta³em jest kilka opcji, najprawdopodobniej DSC przychamowuje jednym ko³em, albo s± jakie¶ luzy w zawieszeniu i ma to wp³yw na DSC albo w samym DSC/ABS co¶ siê dzieje. Jedyna ostatnia, rzeczy jaka mi siê przypomina to w okolicach kiedy mi siê to zaczê³o dziaæ, obni¿y³em nieznacznie ty³ (oko³o 3-5 cm) za pomoc± regulacji na czujniku poziomu przykrêconym do stabilizatora. Mo¿e to obni¿enie mieæ jaki¶ wp³yw? Nie zda¿a mi siê to na tyle czêsto ¿eby od razu stwierdziæ DSC (przez jazdê z i bez DSC). I kolejne wra¿enie, problem wystêpuje w dni deszczowe, ale mo¿e to zbieg okoliczno¶ci bo ostatnio czêsto pada;).
Czujê, ¿e nie ³atwy problem...
Mam wersje NIVO E38 750i

Odpowiedz z cytatem